Silviu Mares 12 mai 2017
Delia Rasnoveanu numita oficial manager la Spitalul Judetean Braila
Delia Rasnoveanu numita oficial manager la Spitalul Judetean Braila
Delia Rasnoveanu numita oficial manager la Spitalul Judetean Braila

Mandatul de manager la Spitalul Județean Brăila al medicului Mihail Iugulescu expiră astăzi, iar începând de luni, 15 mai, locul acestuia va fi preluat de medicul Delia Râșnoveanu, care a deținut până acum funcția de director medical al Spitalului de Psihiatrie ”Sf. Pantelimon”.

Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a considerat-o pe colega sa de partid cea mai potrivită pentru a prelua acest post. Președintele CJ Brăila a avut în vedere experiența acesteia în domeniu, dar și faptul că aceasta este membru PSD, iar partidul aflat la putere să-și asume ce se întâmplă în spital.

În perioada imediat următoare vor fi numiți și noii directori medicali și de îngrijiri ai Spitalului Județean de Urgențe Brăila, mandatele Alinei Neacșu și al Olguței Crivăț expirând și ele în perioada următoare.

Noul manager interimar, până la organizarea concursului, Delia Râșoveanu, în vârstă de 59 de ani, este medic epidemiolog și a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca. La alegerile locale din iunie 2016, Delia Râșnoveanu s-a regăsit pe listele de candidați ai PSD pentru Consiliul Județean Brăila. si membru PSD, numele sau regasindu-se si pe lista candidatilor pentru Consiliul Judetean, la alegerile locale din 2016.

Delia Râșnoveanu și-a început cariera ca medic stagiar la Spitalul Județean în 1983. În perioada 1988-1991 a făcut secundariatul pe boli infecțioase și epidemiologie la DSP Brăila și Spitalul de boli infectioase „V. Babeș” București. În perioada 1991-1992 a avut o bursă de studii la Universitatea „La Sapienza” Roma, Italia pe imunologie si infectie HIV. Între 1992-1999 a lucrat ca medic epidemiolog cabinet frontiera, medic sef epidemiolog la Direcția de Sănătate Publică Brăila, iar din 1999 până în 2009 a fost director executiv adjunct sănătate publică la aceiași instituție. Din 2011 a fost medic coordonator al Compartimentului Prevenire Control Infectii Nozocomiale din Spitalul Județean, până la numirea ca director medical al Spitalului de Psihiatrie ”Sf. Pantelimon”.

Comentarii