Silviu Mares 3 ianuarie 2018

Prima PREMIERĂ a anului 2018 la Teatrul Maria Filotti din Brăila va fi „DEMONSTRATIA”, piesă a scriitorului american contemporan David Auburn. Primele reprezentaţii vor avea loc pe 6 şi 12 ianuarie, la Sala Studio (Bujor Macrin), de la ora 18.00.

Spectacolul este montat în Sala Studio (Bujor Macrin), de către regizorul Radu Nichifor, pe un text câştigător al Premiului Pulitzer în anul 2001. Demonstrația este o piesă care a avut parte de un spectacol cu o mie de reprezentaţii pe Broadway, dar şi de o ecranizare, în 2005, cu o distribuţie de excepţie – Gwyneth Paltrow, Anthony Hopkins, Jake Gyllenhaal.

Povestea o are în centru pe tânăra Catherine, moştenitoare a geniului matematic al tatălui său, profesor universitar de curând decedat, dar şi a bolii lui mentale care le-a chinuit amândurora ultimii ani. În ziua înmormântării acestuia, un fost doctorand al profesorului intră în posesia unei uluitoare demonstraţii matematice, care poate revoluţiona teoria numerelor prime. Intriga poliţistă se combină cu romance-ul, umorul cu emoţia, într-o scriere alertă, ce asigură, în genere, succesul pe Broadway şi la Hollywood.

Scenografia aparţine Soranei Ţopa, iar în distribuţie îi regăsim pe talentaţii actori brăileni şi gălăţeni: Valentin Terente, Narcisa Novac, Vlad Volf şi Flavia Călin.

Comentarii