Silviu Mares 11 ianuarie 2018

Un echipaj de jandarmerie a surprins trei persoane în timp ce sustrăgeau motorină din rezervoarele unui autotren-cisternă, aflată într-o parcare din apropierea localității Victoria.

Marţi, 10 ianuarie ac., în jurul orei 18.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa care se deplasa la o misiune în sprijinul IJJ Brăila, a observat şi a surprins într-o parcare aflată la aproximativ un kilometru de localitatea Victoria, județul Brăila, trei persoane care sustrăgeau motorină dintr-un autotren-cisternă înmatriculat în Republica Moldova.

La vederea echipajului de jandarmi, două dintre persoane au fugit în direcţia unui autoturism Opel Astra Caravan parcat în apropierea tir-ului -cisternă. Au fost somate şi s-au oprit. Cea de-a treia persoană, şoferul tir-ului era cocoţat pe cisternă şi cu ajutorul unui furtun, transfera motorină dintr-un rezervor desigilat, în bidoanele aflate jos. La faţa locului, lângă cisternă şi în portbagajul autoturismului, jandarmii au găsit 16 bidoane din plastic, de câte 20 de litri, din care şapte bidoane pline şi unul încărcat pe jumătate, cu motorină. Asupra celor două persoane şi în autoturism, a mai fost găsită şi suma de 1220 lei. Cei doi au declarat că au stabilit şi au ”bătut palma” cu şoferul cisternei, pentru un preţ de 3,5 lei/litru de motorină.

Au fost întocmite actele de sesizare pentru fapta de furt. Cele trei persoane cu vârste cuprinse între 20-50 ani şi bidoanele, au fost predate la sediul Postului de Poliţie Berteştii de Jos, pentru continuarea cercetărilor.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii