Silviu Mares 7 octombrie 2017
Deputatul Ionita a interpelat-o pe Sevil Shhaideh pe tema taxarii apei de ploaie
Deputatul Ionita a interpelat-o pe Sevil Shhaideh pe tema taxarii apei de ploaie

Deputatul  PNL  Antoneta Ioniță a făcut o interpelare scrisă către ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh. Parlamentarul brăilean a dorit să sesizeze ministrului aberațile privind facturile brăilenilor pentru apa de ploaie.

Ioniță a întrebat care este modalitatea legală de scoaterea din factură a taxei pe apa pluvială, prin hotărâre de Consiliu Local Lunicipal sau prin act legislativ de modificare și completare a art. 42 din Legea nr. 51/2006- Legea serviciilor comunitare de Utilități publice, astfel încât acest tarif să nu mai fie impus.

”În lunile iulie și august, facturile Companiei de Utilități Publice  CUP Dunărea trimise brăilenilor au fost extrem de mari, în condițiile în care consumul apei menajere este nesemnificativ, însă consumul apei pluviale depășește 20 m cubi în multe gospodării , deși au fost două luni secetoase, în care abia dacă am văzut câteva picături de ploaie, lucru care poate fi confirmat de Agenția Națională de Meteorologie.

Această situație a dus la nemulțumiri în rândurile brăilenilor, lucru care a fost sesizat de consilierii locali ai PNL în ședința de CLM Brăila, care au cerut ca această taxă a apei de ploaie să fie eliminată.  În această ședință chiar primarul municipiului Brăila domnul Dragomir Marian (PSD) a lăsat să se înțeleagă că și dumnealui are dubii în legătură cu corectitudinea cantității apei de ploaie care este facturată cetățenilor și că personal, motivand in presa locala ca dumnealui nu este susținătorul taxei pe apa de ploaie.

Având în vedere cele precizate mai sus, vă întreb cum se poate face scoaterea din factură a apei pluviale:

  • Prin hotărâre de consiliu local municipal

  • Prin act legislativ de modificare și completare a art.42 din Legea nr.51/2006- Legea serviciilor comunitare de Utilități publice, astfel încât acest tarif să nu mai fie impus”, a precizat deputatul PNL, Antoneta Ioniță, în interpelarea adresata viceprim-ministrului Sevil Shhaideh.

În cursul săptămânii următoare deputatul Antoaneta Ioniță așteaptă răspunsul scris la această întrebare.

Comentarii