ProBraila 5 ianuarie 2014

operatie cezarianaMinisterul Sanatatii avertizeaza ca operatia de cezariana la cerere nu este inclus? în pachetul de servicii medicale de baza, deoarece  reprezint? o optiune personal?, daca nu exist? o indicatie medical? în acest sens.
Pentru ca, in momentul de fata, Romania este una dintre t?rile din Europa cu cel mai mare num?r de operatii de cezarian? efectuate în afara indicatiei medicale, Ministerul Sanatatii a decis ca aceasta  interventie chirurgical?, care comporta riscuri,  sa nu fie inclusa in pachetul de servicii medicale de baza. Acest lucru este motivat de faptul ca, prin pachetul de servicii medicale de baz?, se asigur? gratuit toate serviciile medicale necesare pentru femeile gravide, serviciile asociate nasterii, inclusiv operatia de cezarian?, atunci când exist? o indicatie medical? clar? pentru aceasta. Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, in elaborarea pachetului de servicii medicale de baz?, care s-a f?cut cu consultarea specialistilor în domeniu, s-a acordat o atentie  particular? gravidei si lehuzei, inclusiv prin acordarea de consultatii de monitorizare atât la mediul de familie, cât si în ambulatorul de specialitate.

Pachetul de baz? se afl? în acest moment în dezbatere public?, iar implementarea lui va fi însotit? de campanii de informare.

Tudorita TARNITA

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.