Silviu Mares 11 ianuarie 2017
Din Liga a 4-a in Liga 1, Banel lasa Faureiul pentru Tg. Mures
Din Liga a 4-a in Liga 1, Banel lasa Faureiul pentru Tg. Mures
Din Liga a 4-a in Liga 1, Banel lasa Faureiul pentru Tg. Mures

După ce jumătate de an nu a avut echipă, iar în toamnă a jucat în Liga a 4-a pentru CS Făurei, echipă pe care a reconstruit-o și o sprijină și financiar, Bănel Nicoliță și-a găsit o echipă în Liga 1, unde va juca în acest an. 

Nu va merge nici la Astra Giurgiu, nici la ACS Poli Timișoara, cluburile care au anunțat în această iarnă că și-l doresc. Dolce Sport a anunțat că Bănel Nicoliță este aproape de o înțelegere cu ultima clasată din Liga 1, ASA Tg. Mureș. ASA Tg. Mureș a rămas cu doar 6 puncte după aplicarea unei noi penalizări de 3 puncte cauzate de datoriile acumulate după intrarea în insolvență.

Nicoliță va lucra la ASA Tg. Mureș cu antrenorul Ilie Stan, cel care a insistat pentru transferul său. Ultima oară, Bănel a jucat în Liga 1 pentru Viitorul Constanța. Bănel a intrat într-un con de umbră după experienţa de la Saint Etienne, de unde a plecat în vara lui 2014. În 2015 a mai avut o tentativă de a semna cu vicecampioana de atunci, ASA Tg. Mureș, dar a semnat cu Viitorul Constanța. Evoluţiile sale au fost departe de cele care l-au consacrat în perioada petrecută la Steaua, motiv pentru care Hagi a decis să renunţe la serviciile sale, preferând să folosească pe postul lui un fotbalist crescut în propria Academie. Lăsat liber de contract de clubul lui Hagi la începutul acestui sezon, mijlocaşul dreapta a mers în Liga 4, la CS Făurei, unde a îndeplinit funcţia de conducător-jucător.

El şi-a început cariera de jucător la FC Brăila, debutând în Liga 1 la Poli Timişoara. Nicoliţă a evoluat timp de şase sezoane pentru Steaua Bucureşti, de unde s-a transferat în Franţa, la AS Saint-Etienne şi apoi la FC Nantes. A fost selecţionat de 37 de ori în echipa naţională.

Comentarii