Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Anamaria Corneanu 13 noiembrie 2012

Co-presedintele Aliantei Romania Dreapta Braila, Alexandru Nazare, a criticat, astazi, decizia Ministerului Sanatatii de a întarzia alocarea fondurilor necesare functionarii spitalelor din Braila, desi, în urma rectificarii bugetului de stat, Ministerul Sanatatii a primit peste 150 milioane de lei în acest scop.

Alexandru Nazare, candidatul ARD Braila pentru Camera Deputatilor in colegiul 2, spera ca noul ministru al sanatatii, domnul Raed Arafat, va urgenta alocarea fondurilor aferente lunilor noiembrie si decembrie ale acestui an, pentru functionarea spitalelor brailene, considerand, în acelasi timp, ca situatia este o noua dovada a lipsei de respect a USL pentru comunitatea din Braila.

Rep.: Cine credeti ca se face vinovat pentru faptul ca Braila ramane, si la acest capitol, in coada judetelor tarii?

Alexandru Nazare: Vina apartine, în primul rand, premierului Ponta, pentru ca, în calitate de ministru interimar la Sanatate pana acum cateva zile, a tratat fara respect Braila, punand-o pe ultimul loc în lista sa de preocupari. E, de fapt, o atitudine generalizata a USL-ului fata de Braila, pentru ca nici reprezentantii lor locali nu au facut vreun demers în acest sens. În ultima luna de zile, este, deja, al doilea exemplu de lipsa de respect pentru Braila, dupa povestea, demna de Caragiale, legata de demiterea prefectului.

Rep.: Conducerea USL a Consiliului Judetean s-a laudat, si in vechiul mandat, ca activitatea spitalelor brailene nu va avea de suferit. Si, totusi, ele abia isi mai duc zilele…  

Alexandru Nazare: Am speranta ca noul ministru al Sanatatii, domnul Arafat, va întelege situatia dificila cu care se confrunta Spitalul Judetean, Spitalul de Psihiatrie ?i Spitalul de Pneumoftiziologie, si va asigura finantarea, pentru ca ele sa functioneze normal si în aceste ultime doua luni ale anului.

Rep.: Cum vedeti rezolvarea acestei situatii?

Alexandru Nazare: Este impardonabil sa favorizezi acumularea de noi arierate, care, mai apoi, vor genera penalitati, doar pentru ca Braila nu are un cuvant greu de spus la Bucuresti.

Vreau sa reamintesc faptul ca, în cazul în care nu exista fonduri pentru spitalele din Braila din cele 150 milioane alocate la rectificare, exista si posibilitatea alocarii acestor bani din rezerva de stat.

Important este sa existe vointa si respect pentru Braila, fondurile se pot gasi cu siguranta.

Paul IOAN

Comentarii

3 thoughts on “Din respect pentru Braila, Guvernul trebuie sa aloce urgent fondurile necesare functionarii spitalelor brailene

 1. NAZARE e SLUGOIUL LUI BOAGIU si Anca BOAGIU e SLUGA lui BASESCU (numita ministra de catre Base) . Deci ARD-ul E O CAPUSA BASISTA !!!

  Alexandru NAZARE care se da mare ex-ministru prin Braila era de fapt purtatorul de servieta al Ancai Boagiu inca de cand era Boagiu ministra integrarii europene. Personal i-am intalnit pe amanoi pe data de 06-06-2006 (trei de 6 -sic!!!) pe o cursa KLM-olandeza Bucuresti-Amsterdam. Nzare asta era un putzoi pe atunci la care ministra se uita cam galeshi. Se vedea ca e ceva mai mult intre ei decat chestiile profesionale.. Boagiu sedea la business class si purtatorul de servieta -Nazare in spatele meu la turist class. Intre ai ma aflam eu si auzeam perfect dicutiile lor. Am ramas socat de naivitatea lor (ca sa nu spun prostie)intr-ale negocierilor politice. O tara intreaga era (si este inca din pacate ) la mana unor tantalaii. Pentru ca Boagiu tot se deplasa la putzoiul de la turist class, a fost avertizata de steward sa nu mai paraseasca zona business si sa nu mai poarte discutii sonore -cu voce tare. Dupa cum o tinea stewardul sub observatie pe ministra integrarii presupun ca nu era deloc steward. Deci trepadusul asta de NAZARE NU E DELOC „OM NOU”.
  DECI, MINCIUNA GOGONATA CA „SUNT OAMENI NOI POLITICA ” NU TINE !!! Astia micii sunt capusile crescute sub obladuirea lui Basescu, Incearca si Basescu sa urmeze exemplul taticului Ilici-iliescu.

 2. Si revenind la articolul de mai sus. Daca Nazare asta era trepadusul lui Boagiu (PDL)inca din 2006, ce a realizat in atitia ani pentru urbea Brailei (?)( pt care candideaza acum) ca sa aiba dreptul sa critice guvernul (pe care la slujit el insusi pana acum) pentru ca nu aloca bani spitalelor din Braila. Pana acum dece nu a criticat guvernul. Ani la rand s-au cramponat spitalele cu neajunsuri si Nazare s-a gasit abia acum sa critice, in pragul alegerilor electorale.

  Deasemeni mai trebuie sa aducem la cunostinta opiniei publice ca agenti de-ai lui Nazare umbla prin oras cu pliante/bonuri sponsorizate de Nazare, pe baza carora cetatenii orasului Braila sa-si ia glicemie. De unde are el bani sa plateasca analizele la atatia cetateni? Eu personal nu as indrazni sa ma las intepat (sa mi se ia sange) de oamenii platiti de Nazare. Cine stie de pe unde au achizitionat acele alea…. Doamne fereste ! Am medic de familie pt asta si nu am nevoie de „pomana” lui Nazare. Parca nu ar sti o tara intrega ca Basescu&trepadusii vrea sa ne imputineze prin orice mijloace. Pe pensionari sa-i bage mai repede in groapa, pe copii sa-i „vaccineze” cu ale lor, iar pe tineri sa-i alunge din tara…Toate sunt lucruri verificabile! Dar sa stiti voi hotilor ca „NU MOR CAII CAND VOR CAINII SI NICI CAINII CAND VOR STAPANII”. Are Dumnezeu grija de si de voi si de noi, de fiecare dupa cum merita!!!!

 3. Vosganian, despre fecioarele remăritate de la ARD

  Liderii ARD fac tot posibilul să se ascundă de ochiul electoratului și, tocmai de aceea, susțin că 75% din candidații lor ar fi imaculați și nou-nouți în viața politică, afirmă liberalul Varujan Vosganian, care e de părere că, de fapt, am putea discuta despre ”fecioarele remăritate de la ARD”.

  ”Pe bannerele preopinenţilor mei de la ARD, în colegiul din Iaşi în care candidez, scrie, în dreptul fiecăruia, “candidat nou”. Acesta ar fi un avantaj, gândesc ei, care să îndemne pe alegători să-i voteze. Interesant e că ei nu sunt deloc noi în politică, ba dimpotrivă, activează de mulţi ani si au deţinut funcţii importante în structurile locale. Dar pentru Parlament sunt nou-nouţi. Şi, fireşte, în acest fel sugerează că se dezic de Guvernul pe care l-au susţinut. Am crezut că e o invenţie locală, dar, reîntorcându-mă pentru scurt timp în Bucureşti, am văzut în staţiile de autobuz un afiş de campanie în care apar, aplecaţi cu tandreţe unul spre celălalt, Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu. Sub chipurile lor îngemănate precum Tristan şi Isolda stă scris: “75% din candidaţii noştri sunt noi”. Cam ce vrea să însemne asta? Ei zic că e de bine, eu cred că e de rău. Pentru ei, fireşte. Cu alte cuvinte, trei sferturi dintre cei care ne-au guvernat atâta vreme nu erau buni. Iar ţara a rămas pe mâinile lor. Şi nici măcar nu trebuie s-o spunem noi, o recunosc ei înşişi. Am putea spune că greşeala recunoscută e pe jumătate iertată. Din păcate, nimeni nu ne înjumătăţeşte datoriile făcute de ei, numai pentru că au recunoscut că şi-au ales în mod greşit, cu patru ani înainte, trei sferturi dintre candidaţi”, scrie Varujan Vosganian, pe blog.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.