Pro Braila 16 mai 2014

afis_braila_doggystyle

Sâmbătă 17 mai , de la ora 18.00, în Sala Studio a Teatrului “Maria Filotti” este programat spectacolul “Poveşti de familie”,de Biljana Srbljanovic, în regia lui Vlad Cristache. Actorii Emilia Mocanu, Alexandra Sălceanu, Ionuţ Vişan şi Silviu Debu vor prezenta o lume aflată în criză în care tragicul şi comicul se împletesc într-un nod năucitor.

Teatrul “Maria Filotti”, într-un comunicat de presă:

Spectacolul se adresează acelora care simt şi speră că dragostea, compasiunea, inocenţa au încă dreptul de a exista în societatea noastră.”

Duminica, 18 mai, de la ora 19.00, tot la Sala Studio, continuă Programul T.M.F. Independent, cu producţia “Doggystyle”.

Teatrul “Maria Filotti”:

“De acestă dată, am invitat prima trupă profesionistă de teatru independent din Galaţi, cu producţia “DOGGYSTYLE”. Un spectacol incitant, interactiv, vorbind apăsat despre noi şi despre problemele noastre, pe un text scris de Radu Horghidan şi regizat de autor, împreună cu Florin Toma. Alături de cei doi actori vor mai evolua Petronela Buda şi Vlad Ajder.”

Textul piesei îi aparține luiRadu Horghidan, care semnează și regia împreună cu Florin Toma.

Radu Horghidan– coregizor al Celui mai bun spectacol (“DREAMING ROMANIA”) la Festivalul Naţional de Teatru Independent 2013, actor al Teatrului Muzical “Nae Leonard” Galați. Florin Toma – în distribuţia Celui mai bun spectacol (“PEŢITOARELE”) la Festivalul Naţional de Comedie Galaţi 2013, actor al Teatrului Dramatic “Fani Tardini” Galați. Petronela Buda – Cea mai bună actriţă (“PEŢITOARELE”) la Festivalul Naţional de Comedie Galaţi 2013, actriță a Teatrului Dramatic “Fani Tardini” Galați. Vlad Ajder – Cea mai bună interpretare masculină (“O NOAPTE FURTUNOASĂ”) la Festivalul Internaţional de Animaţie “Gulliver” 2013, actor colaborator al Teatrului Dramatic “Fani Tardini” Galați.

Piesa “Doggystyle” (1h10min) a participat între 5 șiu 6 aprilie 2014 la Festivalul “25 de Ore de Teatru Non-Stop” Sibiu.

Autorii piesei, despre ”Doggystyle”:

”Prima producţie a trupei Social Act Theatre, spectacolul “DOGGYSTYLE” este o satiră având ca sursă de inspiraţie polemica dintre iubitorii de câini şi cei care nu vor să mai vadă patrupedele pe străzile oraşelor din România. Asistăm la procesul intentat lui Grivei, maidanezul blocului C5, şi, cu ajutorul unor personaje familiare, între care preşedintele de bloc sau tanti Viorica de la parter, descoperim ce se întâmplă când românul ia atitudine şi care sunt mecanismele care-i dictează acţiunile şi existenţa atunci când e prins într-un univers atât de vast precum cel al blocului C5. Soarta lui Grivei o hotărâm împreună la final.

Spectacolul “DOGGYSTYLE” este nu doar un produs nou în peisajul teatral, ci şi un instrument de promovare a responsabilităţii sociale – una dintre preocupările majore ale trupei Social Act Theatre. Prin intermediul acestui spectacol, încurajăm publicul să se implice în soluţionarea unei probleme a comunităţii – câinii comunitari – facilitând adopţiile. Concret, la finalul fiecărei reprezentaţii, dăm spre adopţie un câine fără stăpân dintre cei capturaţi de asociaţia AJUTAŢI-L PE LĂBUŞ, partenerul nostru în acest proiect.”

Comentarii