Silviu Mares 13 iunie 2013
Doi braileni pe podiumul campionatului National de GO
Doi braileni pe podiumul campionatului National de GO
Doi braileni pe podiumul campionatului National de GO

Pe 8 si 9 iunie, Scoala „Mihai Viteazul” din Braila a gazduit Campionatul National de GO pentru juniori sub 18 ani. La aceasta competitie au participat 48 de jucatori din Braila, Gala?i, Bucuresti si Botosani. Concursul a fost organizat de Clubul de Go Atari Braila (presedinte dr. Iulian Toma) , in colaborare cu Federatia Româna de Go si Asociatia Judeteana de Go Braila.

Competitia a confirmat pe langa numele deja consacrate, cum sunt Theodor Toma, Silvestru State, Alexandru Pitrop (marele absent), nume noi, cum sunt Elian Ioan Grigoriu, sau Alexandru Iacob, care au capacitatea sa intregeasc? grupa de top a practicantilor acestui sport la nivel national si european.

Pe de alt? parte, s-a demonstrat cu acest prilej o crestere a bazei locale de selectie, dintre cei 48 de sportivi participanti, 27 fiind din Braila si 16 din Galati, toti angajati in studiul GO-ului de cel putin un an de zile, in cazul celor aflati la varsta gradinitei, si de cel putin 2-3 ani in cazul elevilor din clasele I-XII.

Theodor Toma – campion national la juniori

campionatul national de juniori la GO
campionatul national de juniori la GO

Titlul de campion a fost adjudecat la mare lupt? de catre braileanul Theodor Toma (17 ani, 2 dan, instructor Iulian Toma), care a opus 13 ani de experien?? ca practicant al GO-ului, multiplu laureat national si European, lui Elian Ioan Grigoriu din Galati, dar legitimat tot la Clubul de Go Atari Braila, (12 ani, 2 kyu, instructor Codrin Vasiloanca-Smirnov), intrat in lumea Go-ului acum aproximativ 3 ani, vicecampion national la categoriile sub 12 si sub 18 ani. Cei doi au disputat o partida in calificari, castigata de catre Elian Ioan Grigoriu prin abandon, si trei partide in finala: prima castigata de Grigoriu cu 1,5 puncte, iar ultimele adjudecate de Theodor Toma, cu 1,5 puncte, respectiv prin abandon. Pe locul 3 la aceasta editia a campionatului national de juniori s-a clasat Alexandru Iacob (2 kyu) din Braila, iar locul 4 a fost ocupat de bucuresteanul State Silvestru, medaliat cu argint la Campionatul European din acest an.

In paralel cu finala Campionatului National de juniori s-a desfasurat un concurs open castigat Albert Trifan (11 kyu) din Braila, care a obtinut 5 victorii din 5 posibile. Pe locul al doilea s-a clasat Mircea Nitu (13 kyu) din Bucuresti, iar pe al treilea Dragos Gorgovan (12 kyu) din Braila.

Diplomele si cupele au fost asigurate de catre organizatorii locali, iar Iulian Toma a coordonat brigada de arbitrii alcatuita din Liliana Iacob si Codrin Vasiloanca-Smirnov, acestia din urma ocupandu-se de organizarea propriu-zisa.

In perioada 15-16 iunie, la Galati, se va desfasura Marele Premiu “Radu Baciu” etapa Galati. Competitia va avea loc in doua sali ale Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii “Dunarea de Jos”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.