Silviu Mares 11 noiembrie 2017

HC Dunărea Brăila a obținut o victorie muncită în meciul din etapa a IX-a din Liga Florilor, reușind să câștige la limită meciul cu Rapid Usl Metrou București. Bucureștemcele, pregătite de Vasile Mărculescu s-au agățat d eorice minge în speranța unui rezultat pozitiv cu vicecampioana din sezonul trecut, dar handbalistele de la Brăila, cu Ilyina și Shteriova în prim plan au reușit să se impună cu 26-25 (14-13).

Brăila a marcat primele două goluri, iar în minutul 4 conducea cu 4-1 și se suporterii echipei brăilene credeau că va fi un galop de sănătate în meciul cu nou promovata în Liga Națională. Dar, de la 6-4 pentru brăila, în minutul 10, rapidistele au trecut în avantaj și conduceau cu 8-6 în minutul 15. Rapidistele au fost la conducere ultima dată în prima repriză în minutul 24, 12-11, după care brăilencele au înscris prin Axinte și Vătu de două ori și în minutul 29 aveau 14-12. Ultimul gol al primei reprize a fost marcat de Trifan, care a redus handicapul la un singur gol, 13-14.

Dache a marcat primele goluri din repriza secundă și a adus din nou Rapidul la conducere. În minutul 37 bucureștencele s-au distanțat la două goluri, scor 18-16, dar Dunărea Brăila a egalat rapid prin reușitele realizate de Ilyina și Vătu. În minutul 49 gazdele au fost ultima dată la conducere, scor 22-21, apoi Shteriova, Shutska și din nou Shteriova au marcat pentru Brăila, care conducea cu 24-22 în minutul 52. Rapidul a egalat la 25 după două goluri de la 7 metri marcate de Trifan, pentru ca Ilyina să înscrie golul cu numărul 26 pentru Brăila. Pe final de meci HC Dunărea a avuut șansa să se desprindă la două goluri, dar Ilyina a ratat de la 7 metri, aruncând în bara laterală.

Pentru HC Dunărea au marcat: Dzyiana Ilyina – 8 goluri, Marija Shteriova -7, Alina Vătu -7, Diana Axinte -2, Iryna Shutska Burtea -1 și Gabriella Szucs -1. Au mai jucat: Adriana Medvedova, Elena Voicu și Lăcrămioara Stan – portari, Cristina Gheorghe, Cătălina Preda, Oana Cîrstea, Diana Munteanu.

Pentru Rapid București au marcat: Alexandra Trifan -11, Elena Dache -8, Ana Chirigiu -2, Andreea Cruceanu -1, Andreea Trăilă -1, Georgiana Brătulescu -1 și Camelia Carabulea -1. Ultimul meci din anul 2017 pentru HC Dunărea Brăila va avea loc marți, 14 noiembrie, de la ora 18.15, când va întâlni în Polivalenta brăileană pe HC Zalău, într-un meci contând pentru etapa a X-a. După nouă etape echipa pregătită de Florentin Pera ocupă poziția a 7-a în clasament, cu 13 puncte.

Comentarii