Dan Bistricean 27 mai 2014

Petre_Stefanescu_Goanga

Săptămâna trecută vă relatam despre un scandal iscat între doi oameni onorabili din Brăila, scandal petrecut într-un tramvai şi isprăvit într-un târziu la Chestura de poliţie…  Ca să nu credeţi că pe la omienouăsuteşi brăilenii noştri, fie ei şi cu obraz subţire, o ţineau mereu într-o luptă de recuperare a onoarei pierdute, venim astăzi cu o ştire care vă va face să vă simţiţi mândri că sunteţi născuţi pe aici şi care să va reamintească cam ce fel de oameni a dat Brăila culturii naţionale şi universale. Iată ce am găsit în “organul zilnic al Partidului Naţional Liberal”  Dunărea de Jos,din 21 octombrie 1925. Aşadar…

Brăileni distinşi

La castelul Peleş, duminică seara, a avut loc o frumoasă audiţie muzicală. În faţa suveranilor, a M.S. Reginei Serbiei şi a prinţului de Hohenhole, s-au produs: d-na Cecilia Ştefănescu Goangă, d. George Enescu şi d. Petre Ştefănescu Goangă.

Suveranii şi înaltul auditoriu au felicitat călduros pe distinşii executanţi.

Adăugăm că de astă dată nu mai rămâne nici o îndoială asupra talentului tânărului d. Ştefănescu Goangă, căruia încă demult i-am prevăzut succese care-i vor face numele cunoscut şi dincolo de hotare.

Şi ca bonus la această ştire, mai trebuie spus, apropo de Goangă şi George Enescu, că acesta din urmă, atunci când sosea la Brăila (venea în fiecare an), locuia în casa artistului brăilean, unde în fiecare seară brăilenii care treceau prin Piaţa Poligon îi puteau auzi interpretând diverse compoziţii din repertoriul universal al muzicii culte sau din creaţia proprie a maestrului George Enescu.

Comentarii