Dan Bistricean 1 iulie 2014

sport-1

Dacă săptămâna trecută i-am luat tare pe brăilenii liberali interbelici care se miorlăiau că opoziţia nu are nimic mai bun de făcut decât să le răpească lor guvernarea, săptămâna asta descoperim în aceeaşi Dunărea de Jos o idee excelentă pentru… prezent. Am descoperit de fapt roata, dar e musai să ne amintim că Brăila a avut publicaţii specializate de sport şi educaţie fizică, iar astăzi nu se mai gândeşte nimeni la necesitatea stringentă a unei astfel de gazete. De ce stringentă? O să mă explic mai târziu, într-un editorial.

Educaţia fizică

Casa Culturei Poporului, Oficiul Naţional de Educaţie Fizică va scoate cu începere de la 1 aprilie a.c. un buletin care este absolut necesar comunelor şi şcoalelor, întrucât prin el se vor da toate instrucţiunile necesare la legea Oficiului Naţional de Educaţie Fizică, o lege obligatorie pentru toţi cetăţenii ţărei, şi în care se va arăta toate metodele practice de felul cum trebue înţeleasă şi aplicată educaţia fizică în masele populare.

Buletinul va apare în două ediţii, o ediţie de popularizare, al cărui abonament e de 60 lei anual şi una ştiinţifică al cărui abonament e de 100 lei.

Comentarii