Anamaria Corneanu 24 aprilie 2014
Dupa ce a pagubit bugetul cu 20 milioane, tot Fudulaiche da Primaria in judecata
Dupa ce a pagubit bugetul cu 20 milioane, tot Fudulaiche da Primaria in judecata
Mircea Fudulaiche, în centrul imaginii

După scandalul Bulevardului Dorobanţi, când Mircea Fudulaiche, secretarul autosuspendat al municipiului, şi Angelica Bratu, şefa juriştilor din primărie, au uitat de termenul de depunere al recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fapt pentru care municipalitatea a pierdut 20 milioane lei, reprezentând corecţia de 25%, acum, cei doi vinovaţi se declară nemulţumiţi de penalizările primite. Mai mult, la doar 25 de zile din momentul în care comisia de disciplină a decis ca celor doi să li se taie din salariu 20%, respective 5%, cei doi au avut tupeul să dea Primăria în judecată pentru că impunerea li s-a părut nedreaptă.

Municipalitatea a pierdut procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie legat de corecţia de 25% pe proiectului „Dorobanţi” pentru că a ratat termenul de depunere al recursului. Motivul invocat de autorităţi este unul demn de filmele SF, şi anume un incendiu izbucnit în biroul secretarului Fudulaiche. Atunci s-a spus că focul ar fi pornit de la o ţigară aprinsă şi uitată de Fudulaiche pe biroul unde se aflau, printre altele, adresa de la ÎCCJ cu privire la data recursului, cât şi buletinele de vot pentru alegerile locale. Astfel, procesul în urma căruia trebuia să se stabilească cine anume va suporta corecţia de 20 milioane lei s-a încheiat prin neprezentarea juriştilor din Primăria Brăila.

Consecinţele pentru o pierdere financiară atât de mare pe care au trebuit să le suporte cei doi nu au fost unele deloc usturătoare. Angelicăi Bratu i s-a oprit timp de trei luni 5% din salariu, adică 120 lei, în timp ce secretarului Fudulaiche i s-a aplicat o reţinere de 20%, respectiv 750 lei lunar. În concluzie, cei doi vinovaţi pentru pierderea a 20 milioane lei au plătit cumulat doar 2610 lei, sumă care celor doi angajaţii ai Primăriei li s-a părut prea mare şi nedreaptă, fapt pentru care au atacat în instanţă decizia dată de Comisia de Disciplină. Atât Fudulaiche, cât şi Bratu cer în instanţă anularea actelor administrative prin care au fost sancţionaţi disciplinar.

Primarul aşteaptă decizia instanţei

Chiar dacă atitudinea celor doi este sfidătoare, având în vedere pagubă cauzată bugetului local, primarul se teme că instanţa le va da dreptate celor doi. Mai mult, deşi spune că nu este de acord cu decizia luată de cei doi, edilul spune că o dată cu pronunţarea instanţei va renunţa cel mai probabil la serviciile ambilor angajaţi.

Aurel Simionescu, în cadrul unei conferinţe de presă:

De obicei, instanţa dă dreptate angajaţilor, şi nu angajatorilor. Acum vom vedea ce va fi, cert este că nu aprob decizia lor. Hotărârea luată de Comisia de Disciplină trebuia respectată, nu contestată. Vom vedea ce va decide instanţa şi, într-o formă sau alta, vom renunţa la serviciile lor.

 

Comentarii