Silviu Mares 18 aprilie 2019

Joi seara, în Sala Polivalentă Danubius din Brăila, echipa de Divizia A a HC Dunărea Brăila a întâlnit pe AHCM Slobozia, echipă care a câștigat seria A și va juca la turneul de promovare în Liga Națională. Deși trei sferturi din meci a fost echilibrat, cu ambele echipe la conducere, la final echipa din Slobozia a câștigat cu 36-32 (18-16).

Elevele pregătite de Cristian Preda, cu trei jucătoare de la prima echipă pe teren, a început bine meciul și în minutul 3 conduceau cu 3-0 prin golurile marcate de Krnic, Coteț și Vrabie. În minutul 12 Brăila conducea cu 8-6, dar timp de 5 minute nu a mai marcat nici un gol și a primit 4 goluri și echipa oaspete a trecut prima dată la conducere. În minutul 19 Slobozia s-a distanțat prima dată la 3 goluri, scor 9-12, dar în minutul 23 Brăila a egalat la 13. După 14-14 în minutul 24, oaspetele au marcat de trei ori la rând și au refăcut diferența de 3 goluri în minutul 28. La pauză  AHCM Slobozia a intrat în avantaj de două goluri, scor 16-18.

Repriza secundă a început din nou foarte bine pentru echipa brăileană. Krnic a marcat pentru 21-20 în minutul 36 și HC Dunărea s-a aflat la conducere la o diferență de un gol până în minutul 42. În minutul 43 Czeczi a marcat pentru 27-25 și cei circa 300 de spectatori prezenți la meci sperau la o victorie, mai ales că echipa brăileană avea pe teren mai multe jucătoare de la prima echipă. Ceva s-a întâmplat cu echipa brăileană, iar tânara Bianca Aron a avut câteva intervenții reușite și oaspetele au marcat de 9 ori în 15 minute, în timp ce fetele de la Brăila au marcat doar de două ori. În minutul 58 scorul era 29-36 și nu se mai punea problema învingătoarei. În ultimele două minute HC Dunărea a mai marcat de trei ori și nu a făcut altceva decât să mai reducă din handicap.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Natasha Krnic -7 goluri, Mirabela Coteț -6, Alina Czeczi -6, Alexandra Vrabie -5, Ștefania Epureanu -3, Cristina Gheorghe -3, Iasmina Ichim -1 și Alexandra Oprea -1. Au mai jucat: Ana Coman, Ana Maria Micu – portari, Natalia Teodor și Delia Luca. Nu au intrat în acest meci: Diana Gașpar, Anna Stan și Anca Chirică.

Pentru AHCM Slobozia au marcat: Ioana Georgescu -15 goluri, Andreea Ivan -4, Mouna Jlezi -3, Mihaela Obedeanu -3, Mariana Filip -2, Raluca Nicolae -2, Andryana Naumanko -2, Paula Toma -2, Loredana Vârtic -2 și Cătălina Sava -1.

Acesta a fost ultimul meci din acest sezon pentru echipa de Divizia A a HC Dunărea Brăila, care a terminat pe locul 4 în seria A. Pentru echipa de Liga Națională urmează patru meciuri de foc, acasă cu U Cluj și cu CS Gloria Bistrița și în deplasare la CSM Slatina și SCM Gloria Buzău, echipe cu care se află în luptă pentru evitarea barajului.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii