Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Anamaria Corneanu 12 noiembrie 2012
Ei, candidati. Eu, alegator

Ei, candidati. Eu, alegatorPragul campaniei electorale pentru alegerile generale din acest an l-am trecut, cu totii, noi, alegatrorii, in urma cu cateva zile, fara nicio greutate, de parca nici n-ar fi fost. Doar aparitia eternelor si, de cele mai multe ori, inutilelor afise, cu candidatii, fotografiati cu mai multa sau mai putina imaginatie, mesh-urile, atirnate unde nici nu gindesti, si altele asemenea au facut diferenta.

In presa, atata cata mai este, au inceput sa-si faca loc textele si imaginile, pe care staff-urile de campanie le-au pregatit din timp, peste care cititorul trece, cu pas grabit, spre subiecte mai „pamantesti”.

Constat o amorteala paguboasa, atat din partea celor care ne cer votul, cat si, mai ales, din partea acelei „felii” din populatie, denumita, din patru in patru ani, electorat. Parca la alegerile din vara, de la locale, era ceva mai multa viata, mai mult aplomb, ceva mai multa indarjire. O explicatie ar fi si aceea ca, atunci, zarurile aveau, in principal, doar doua fete, lupta la baioneta ducandu-se intre cei doi competitori, Stancu Bunea Gheorghe si Sergiu Diacomatu.

Acum, partidele au ales sa treaca in „foaia de parcurs”, pe langa unele nume stiute si, citeva, ras-stiute de catre electorat, cum ar fi Mihai Tudose, Ion Rotaru, Vasile Varga, Mihai Danut, Vasile Datcu, Catalin Boboc, Sorin Ovidiu Balan sau, cu voia dumneavoastra, nu ultima pe lista, Smaranda Ionescu, multe nume noi, persoane despre care abia acum urmeaza sa aflam cine sunt si ce vor sa faca, daca, eventual, vor fi alese. O figura destul de buna a facut, zilele trecute, ca sa dam, acum, doar un exemplu, Marian Fusea, la lansarea candidatilor Alianta Romania Dreapta Braila.

Unii dintre acesti noi politicieni locali vor disparea, insa, din peisajul public, dupa alegeri, asa cum au aparut. Nestiuti si necunoscuti.

Cu toate ca se pot face, inca de pe acum, unele previziuni asupra celor sapte castigatori ai alegerilor din 9 decembrie, electoratul brailean, imprevizibil, poate schimba, de pe o zi pe alta, rezultatul sondajelor.

Pentru candidatii braileni ai Uniunii Social Liberale, dupa o guvernare Boc-Ungureanu, perceputa ca una nepopulara, dar si „datorita” prestatiei, de cele mai multe ori sub orice critica, a reprezentantilor in Parlamentul Romaniei ai Partidului Democrat Liberal (vezi depuatul Eugen Badalan), ar parea ca e floare la ureche sa cistige tot potul. Lucrurile nu stau, insa, tocmai asa, pentru ca, sa ne amintim, la alegerile locale au lipsit doar „cateva” voturi, care ar fi schimbat fundamental componenta actuala a conducerii Consiliului Judetean Braila.

Iar Partidul Poporului – Dan Diaconescu vine din urma, pe cai din ce in ce mai mari.

Dar, vorba povestii, pana la alegeri mult mai este.

Paul IOAN

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.