Silviu Mares 26 decembrie 2017

Și anul acesta, praznicul Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos a prilejuit o dublă bucurie duhovnicească pentru credincioşii brăileni. Pe lângă prăznuirea Crăciunului, Catedrala „Naşterea Domnului“ din Brăila şi-a sărbătorit hramul.

După tradiţie, bucuria hramului a continuat şi în a doua zi de Crăciun, când Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezenţa credincioşilor din municipiu, a autorităţilor locale şi judeţene, precum şi a numeroşi profesori şi oameni de cultură.

La finalul slujbei, copii din cadrul programului „Hristos împărtăşit copiilor“, împreună cu membrii Corului mixt „Trison“ al Şcolii Populare de Artă au susţinut un bogat program de colinde şi poezii specifice perioadei în care ne aflăm.

Acestora li s-au alăturat grupul de colindătorii din parohia Ianca 1, județul Brăila și reprezentanţi ai Comunităţii persoanelor cu dizabilităţi, de la biserica cu hramul „Sfinţii 40 de Mucenici“, coordonaţi şi îndrumaţi de preotul Adrian Vanghele, care au interpretat colinde în limbajul mimico-gestual.

La final, 15 elevi olimpici de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu“ și de la Liceul cu Program Sportiv Brăila au fost premiaţi de către Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, acesta oferindu-le premii în bani şi cărţi de zidire sufletească.

Evenimentul s-a încheiat cu împărţirea darurilor pentru copiii participanţi la Sfânta Liturghie şi binecuvântarea tradiţionalei agape frăţeşti pregătită pentru persoanele cu dizabilităţi şi nu numai.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii