Silviu Mares 23 noiembrie 2017

Cu ocazia Zilei internaționale a eliminării violenței împotriva femeilor, Organizația Femeilor Liberale organizează un eveniment interactiv cu această temă, sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 11.00, la Muzeul Brăilei ”Carol I”.

Vor participa avocați, medici legiști, psihologi, care vor prezenta cadrul legislativ și căile pe care femeile abuzate fizic le au la dispoziție pentru a se apăra. Printre vorbitori se vor afla și persoane abuzate fizic care vor vorbi despre traumele prin care au trecut. 

Primul pas pentru rezolvarea unei probleme, pe lâgă acceptare, este discuția cu toți cei care pot veni cu soluții. Violența supra femeilor nu este nici pe departe un subiect din categoria ”și altele”, ci tinde să devină un fenomen. Sunt convinsă că dacă discutăm deschis despre acest subiect, cazurile de violență asupra femeilor pot scădea simțitor, iar fiicele, surorile, mamele și bunicile abuzate vor afla mult mai multe despre drepturile pe care le au, dacă ajung în asemenea situații. Împreună, găsim soluții, pentru că violența asupra femeilor trebuie să înceteze”, a declarat deputatul Antoneta Ioniță, șefa organizației Brăila a femeilor liberale.

Evenimentul este organizat pe fondul statisticilor naționale, dar și locale, care arată că violența asupa femeilor rămâne în continuare un fenomen îngrijorător. Violenţa împotriva femeilor şi a fetelor este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului.

Potrivit unui studiu al Organizației Mondiale a Sănătății, 35% dintre femeile din întreaga lume s-au confruntat, cu violenţa fizică sau sexuală. Cu toate acestea, unele studii naţionale arată că până la 70% dintre femei au fost supuse violenţei fizice sau sexuale în timpul vieţii lor.

Pentru stoparea acestui fenomen, Adunarea Generală a ONU a stabilit, prin rezoluţia din 54/134, din 17 decembrie 1999, data de 25 noiembrie drept Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.

Comentarii