Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 25 martie 2014
Fara Frunza si Ignat, Braila nu trebuie sa piarda la Galati
Fara Frunza si Ignat, Braila nu trebuie sa piarda la Galati
Fara Frunza si Ignat, Braila nu trebuie sa piarda la Galati

Miercuri 26 martie, de la ora 15.00, Liga a 2-a la fotbal programează o nouă etapă, în care CF Brăila se va deplasa la Galați pentru meciul cu Dunărea, lanterna roșie a seriei I. Înaintea acestei etape ambele echipe au câte 17 meciuri jucate, iar diferenâa dintre cele două este de cinci puncte în favoarea Brăilei, dar meciul se anunță foarte greu pentru brăileni care nu-i vor putea utiliza pe Ignat și Frunză.

Egalul de sâmbătă pe teren propriu cu Rapid CFR Suceava a pecetluit în mare măsură soarta echipei antrenate de Alin Pânzaru, diferența de 8 puncte între echipa brăileană și SC Bacău, actuala ocupantă a locului 6, fiind foarte greu de recuperat. În această situație CF Brăila va rămâne pentru acest sezon să se bată pentru a rămâne în Liga a 2-a, iar pentru asta au nevoie ca în meciul cu echipa antrenată din această iarnă de Costel Enache să obțină cel puțin un rezultat de egalitate. Chiar dacă sunt pe ultimul loc în clasament, Dunărea Galați a început anul 2014 foarte bine, având 8 puncte câștigate în cele cinci meciuri jucate, prima înfrângere din acest an fiind suferită în etapa trecută, când au pierdut la Bacău cu 2-1, cu un gol marcat de fostul atacant al CF Brăila din campionatul trecut, Bogdan Rusu, pe final de meci.

CF Brăila în schimb a avut un început de an 2014 foarte slab, cu două egaluri pe teren propriu și o înfrângere la scor la Rapid București, iar situația în clasamentul play-out pentru echipa din Brăila nu este deloc „roz”. În meciurile directe cu echipele care acum se află pe locurile 7-12, CF Brăila are doar 8 puncte, cu două mai multe decât vecinii din Galați, dar cu 5 mai puține decât Rapid CFR Suceava care acum se află pe primul loc deasupra liniei de salvare de la retrogradare.

După meciul de la Galați, CF Brăila va întâlni sâmbătă pe teren propriu pe ACS Berceni, iar apoi vor mai avea de jucat la Buzău cu Gloria, acasă cu Unirea Târlungeni, iar în ultima etapă în deplasare la SC Bacău. Un program în care CF Brăila e obligate să câștige acasă cu Târlungeni și să nu piardă la Buzău.

Meciul de miercuri de la Galați va fi arbitrat la centru de Găman George Cătălin din Craiova, ajutat la cele două linii de Dumitru Ionel Valentin din Gherghiţa și Burlacu Florin Liviu din Urziceni, iar Alin Pânzaru va trebui să găsească cea mai bună formula de echipă în situația în care Daniel Ignat și Sorin Frunză nu vor putea fi utilizați din cauza cumulului de cartonașe galbene.

 

Comentarii