Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 10 martie 2014
Femeile amendate de politisti cu o floare
Femeile amendate de politisti cu o floare
Femeile amendate de politisti cu o floare

Pe 8 martie, de Ziua Internaţională a Femeii, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila au oferit brăilencelor flori şi recomandări pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a altor evenimente care le-ar putea afecta fizic şi emoţional.

Iniţiativa poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier şi compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, derulată cu sprijinul Promenada Mall Brăila, a constituit o surpriză plăcută pentru doamnele şi domnişoarele aflate în trafic pe Calea Călăraşilor din municipiu şi pe DE 584, care au constatat cu încântare că, de această dată, nu sunt oprite de poliţişti pentru a fi sancţionate, ci pentru a fi felicitate.

Florile şi felicitările oferite brăilencelor au fost însoţite şi de recomandarea de a adopta o conduită preventivă atât în trafic, cât şi în viaţa de zi cu zi, astfel încât integritatea corporală, echilibrul emoţional şi chiar viaţa să nu le fie afectate ca urmare a implicării în evenimente negative.

Poliţiştii brăileni au vizitat şi cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, cărora oamenii legii au dorit să le ofere, în acest mod, un semn al aprecierii şi respectului pe care îl au pentru misiunea nobilă a acestora. Nu au fost ocolite nici femeile aflate la serviciul de urgenţe în calitate de paciente, cărora florile oferite de către poliţişti le-au adus un zâmbet pe chip şi le-au alungat, pentru o clipă, suferinţa.
Demersul poliţiştilor a fost răsplătit cu zâmbete şi de doamnele şi domnişoarele aflate la cumpărături în incinta Promenada Mall, care au apreciat că acţiunile de conştientizare cu privire la importanţa conduitei preventive sunt utile şi oricând binevenite.

Comentarii