Silviu Mares 18 mai 2017
Florentin Pera este noul antrenor al Dunarii Braila
Florentin Pera este noul antrenor al Dunarii Braila
Florentin Pera este noul antrenor al Dunarii Braila

După încheierea raporturilor cu antrenorul Costică Buceschi, HC Dunărea Brăila a căutat să aducă un alt antrenor la echipă și s-au oprit la Florentin Pera.

Florentin Pera s-a născut șa 18 noiembrie 1979 la Reșița, iar în sezonul trecut a antrenat pe CSM Roman și apoi pe U Cluj, debutând pe banca clujencelor la meciul cu HC Dunărea, pe 9 noiembrie 2016, când fetele lui Bucschi au pierdut surprinzător cu 30-18. În perioada 2012-2015 a fost antrenor secund al echipei naționale a României, alături de Gheorghe Tadici.

Pera a debutat ca antrenor de handbal feminin la Liceul Sportiv din Reșița, iar în 2004 a devenit tehnicianul echipei de senioare Universitatea Reșița. Este căsătorit cu Loredana Pera (fostă Iancu), care a jucat și pentru HC Dunărea Brăila în urmă cu cinci ani.

Echipa brăileană, vicecampioană a României în sezonul 2016-2017, s-a despărțit în această perioadă de mai multe jucătoare, iar după venirea noului antrenor se va trece la formarea lotului pentru noul sezon. Astfel, din sezonul 2017-2018 nu vor mai juca pentru HC Dunărea Brăila: Gabriela Perianu, Aneta Udriștioiu, Mădălina Zamfirescu, Alexandra Orșivschi, Andreea Lipară, Mihaela Obedeanu, Timea Tătar, Eliza Buceschi, Bianca Tiron, Gabriela Preda și Natasha Antikj. Singura venire certă până în prezent este a portarului Lăcrămioara Stan, care în această primăvară a fost împrumutată la CSM Unirea Slobozia.

Comentarii