Florentin Pera este noul antrenor al Dunarii Braila

by Silviu Mares | joi, Mai 18, 2017
Florentin Pera este noul antrenor al Dunarii Braila

Florentin Pera este noul antrenor al Dunarii Braila

După încheierea raporturilor cu antrenorul Costică Buceschi, HC Dunărea Brăila a căutat să aducă un alt antrenor la echipă și s-au oprit la Florentin Pera.

Florentin Pera s-a născut șa 18 noiembrie 1979 la Reșița, iar în sezonul trecut a antrenat pe CSM Roman și apoi pe U Cluj, debutând pe banca clujencelor la meciul cu HC Dunărea, pe 9 noiembrie 2016, când fetele lui Bucschi au pierdut surprinzător cu 30-18. În perioada 2012-2015 a fost antrenor secund al echipei naționale a României, alături de Gheorghe Tadici.

Pera a debutat ca antrenor de handbal feminin la Liceul Sportiv din Reșița, iar în 2004 a devenit tehnicianul echipei de senioare Universitatea Reșița. Este căsătorit cu Loredana Pera (fostă Iancu), care a jucat și pentru HC Dunărea Brăila în urmă cu cinci ani.

Echipa brăileană, vicecampioană a României în sezonul 2016-2017, s-a despărțit în această perioadă de mai multe jucătoare, iar după venirea noului antrenor se va trece la formarea lotului pentru noul sezon. Astfel, din sezonul 2017-2018 nu vor mai juca pentru HC Dunărea Brăila: Gabriela Perianu, Aneta Udriștioiu, Mădălina Zamfirescu, Alexandra Orșivschi, Andreea Lipară, Mihaela Obedeanu, Timea Tătar, Eliza Buceschi, Bianca Tiron, Gabriela Preda și Natasha Antikj. Singura venire certă până în prezent este a portarului Lăcrămioara Stan, care în această primăvară a fost împrumutată la CSM Unirea Slobozia.

Comentarii