Silviu Mares 22 ianuarie 2018

HC Dunărea Brăila și-a asigurat serviciile unei jucătoare tinere, medaliată cu aur la campionatul mondial de junioare în 2014 și medaliată cu bronz la campionatul mondial de tineret din 2016. Florentina Craiu va juca în returul Ligi Florilor pentru echipa antrenată de Florentin Pera, după ce în primele 13 etape a jucat la HCM Rm. Vâlcea, pentru care a marcat 5 goluri.

Născută pe 21 aprilie 1996 la Râmnicu Vâlcea, Florentina Craiu joacă pe postul de pivot și face parte din generație cu Diana Axinte și Daniela Corban, alte două componente ale Dunării Brăila. În cariera ei Florentina Craiu a jucat în Liga Națională doar pentru HCM Rm. Vâlcea, în trei sezoane reușind să înscrie 27 de goluri.

Florentina Craiu a debutat în martie 2017 la echipa națională de senioare a României. Craiu a jucat în cele două amicale susținute contra Spaniei.

Florentina Craiu nu va putea juca însă în meciul pe care HC Dunărea Brăila îl va susține miercuri, 24 ianuarie, de la ora 17.30, în deplasare, la SCM Craiova, pentru că ajucat în etapa a XIII-a pentru echipa din Vâlcea, marcând două goluri în meciul cu Rapid București. Ea va putea debuta pentru Brăila sâmbătă, 27 ianuarie, în prima etapă a returului, pe teren propriu, cu Danubius Galați.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii