Silviu Mares 4 ianuarie 2013

Chiar daca Braila nu are echipa de volei in prima divizie feminina, doua din fostele componente ale CSM Comision Braila, care a promovat in vara anului trecut, evolueaza pe prima scena a voleiului feminin romanesc. Vedeta echipei brailene din sezonul trecut, Adriana Iulia Dudnic (Dumitru) s-a transferat in vara, ca jucatoare libera de contract, la nou promovata CS Volei Alba Blaj. Extrema, in varsta de 35 de ani, si-a inceput cariera in volei la LPS Braila si si-a dorit, cand a venit la CSM Comision in vara anului 2011, sa isi incheie cariera la Braila, in prima divizie. Din pacate visul Adrianei nu s-a mai indeplinit si a acceptat sa se transfere la Blaj si sa renunte la proiectul inceput la Braila, de descoperire a micilor talente la volei, cu grupe de fete sub 10 ani. O alta jucatoare care a participat la promovarea in Divizia A1 a echipei din Braila, Elena Ecaterina Ghita, si-a gasit in vara un contract la echipa de prima divizie, SCM CSU Arges Volei Pitesti, echipa care la finalul turului editiei de campionat 2012-2013 se afla pe ultimul loc, fara nici un punct. Dar, evolutiile bune ale extremei de 23 de ani au adus-o in atentia celor de la UNIC Piatra Neamt, acolo unde s-a transferat in pauza competitionala din aceasta iarna. Echipa din Piatra Neamt se afla pe locul 8 in clasament, cu 15 puncte dupa 11 etape jucate.

Tot la UNIC Piatra Neamt evolueaza si o alta braileanca, Andreea Marin Iliescu, in varsta de 21 de ani, care joaca pe postul de centru sau universal. Andreea Iliescu si-a inceput si ea cariera la LPS Braila, dar neavand in Braila echipa de volei la vremea respective a ajuns sa evolueze la Piatra Neamt. Dar, cea mai galonata voleibalista in activitate pe care a dat-o Braila este Alexandra Romela Trica, fiica  fostei jucatoare Lenutei Trica din perioada de glorie a Braiconfului. Alexandra Trica are la 27 de ani mai multe selectii in nationala de senioare a Romaniei, dar si titluri de campioana nationala a Romaniei cu CSV 2004 Tomis Constanta si cu CSU Metal Galati. In prezent Alexandra Trica joaca in Divizia A1 la CSU Medicina Targu Mures, locul 7 in clasament, ea fiind imprumutata de la Tomis Constanta. Din pacate Alexandra Trica nu a apucat sa joace nici ea pentru Braila in prima Divizie, dupa ce a debutat la echipa Braiconf cand avea 17 ani si a fost colega de echipa cu mama sa, dar echipa evolua in Divizia B.

Poate, totusi, la un moment dat, se va gasi un iubitor al voleiului care sa poata si sa vrea sa sustina o echipa de volei la Braila desi nici echipele de junioare de la LPS Braila nu mai dau valori care sa poata evolua in prima divizie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.