Silviu Mares 11 ianuarie 2017
Frigul si zapada nu l-au ferit de ochii politistilor
Frigul si zapada nu l-au ferit de ochii politistilor
Frigul si zapada nu l-au ferit de ochii politistilor

La data de 10 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică au acţionat, pe raza municipiului Brăila, pe linia respectării prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, actele de comerţ şi circulaţia pe drumurile publice.

Cu această ocazie, au fost constatate 13 contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 2.200 de lei, dintre care 4 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, una conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 5 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 3 la alte acte normative.

Astfel, marți dimineața, la ora 07:20 poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică i-au depistat, pe  Bulevardul Dorobanţilor, pe un bărbat de 63 de ani şi pe soţia sa, în vârstă de 58 de ani, ambii din comuna Şuţeşti, în timp ce transportau, cu o autoutilitară, cantitatea de 475 kg de brânză, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Aceştia au fost sanctionaţi cu amendă, conform Legii 12/1990, în valoare de 500 de lei. Cantitatea de 475 kg brânză, în valoare totală de 8.550 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, în urma controlului efectuat, poliţiştii au constatat că şoferul nu deţine asigurare auto obligatorie RCA valabilă, iar autoutilitara nu este autorizată sanitar-veterinar.

Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, conform O.U.G. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, fiindu-i reţinut certificatul de înmatriculare, şi cu avertisment pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Comentarii