Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Anamaria Corneanu 11 martie 2014
A fugit din Maroc, in Spania si s-a oprit tocmai in Braila
A fugit din Maroc, in Spania si s-a oprit tocmai in Braila
A fugit din Maroc, in Spania si s-a oprit tocmai in Braila

 

Cu ocazia desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, poliţiştii brăileni au descoperit, pe raza lor de competenţă, o marocană care a fugit din tara natală în Spania şi apoi în Brăila. Tânăra de 24 de ani este obligată acum să părăsească ţara în cel mult trei zile.

T.B., în vârstă de 24 de ani, din Maroc, a fugit din ţara natală în urmă cu caţiva ani, timp în care a locuit în Spania. La scurt timp după ce a ajuns în Spania, tânără dornică de aventură a venit în Brăila, unde a vrut să îşi viaţa de la zero. Din nefericire pentru ea, în urma unui control, T.B. a fost depistată de poliţişti, care au văzut că permisul de şedere era expirat de mult timp.

Jenel Şogor, purtătorul de cuânt al IPJ Brăila, pentru www.probr.ro

Persoana în cauză a intrat în România, în baza unui permis de şedere pe termen lung emis de autorităţile din Spania, fiind scutită de la obligativitatea obţinerii vizei de scurtă şedere pentru a intra pe teritoriul României, în vederea unei şederi neîntrerupte sau a multor şederi, a căror durată să nu depăşească 90 de zile în decurs de 180 de zile.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări au emis pe numele cetăţenei din Maroc o comunicare pentru părăsirea României, valabilă 3 zile, şi a fost sancţionată contravenţional cu o amendă în cuantum de 800 de lei, conform prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Jenel Şogor, purtătorul de cuânt al IPJ Brăila, pentru www.probr.ro

Inspectoratul General pentru Imigrări prin structurile sale teritoriale va continua organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale,atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Comentarii