Silviu Mares 26 mai 2013
Gala de box spectaculoasa la Promenada Mall
Gala de box spectaculoasa la Promenada Mall
Gala de box spectaculoasa la Promenada Mall

Sambata seara, de la ora 20.00, la Promenada Mall Braila, in organizarea CSM Braila in colaborare cu FR Box si Promenada Mall a avut loc o gala de box amicala, de promovare a pugilismului brailean si romanesc, cu 8 partide care desi lipsite de miza au fost foarte spectaculoase.

Cei 8 pugilisti de la CSM Braila, pregatiti de antrenorul coordonator al sectiei de box, George Mihai Pertea si de Gigi Moise, Costica Dafinoiu si Cristian Balan au fost aplaudati la scena deschisa de cei care au venit sa urmareasca gala organizata pe ringul instalat la patinoarul de la Promenada Mall.

Primul meci al galei a fost la categoria 52 kg. In ring au urcat Sabin Petrea de la CSM Braila si Alberto Stoica de la CSS Valcea si avea sa fie cel mai scurt meci al galei, braileanul castigand prin inferioritatea adversarului in prima repriza. Al doilea meci al serii a adus in ring doi pugilisti de la CSM Braila, Robert Jitaru si Alexandru Giurgea.  Dupa un meci spectaculos, desfasurat pe durata a trei reprize a cate doua minute, Robert Jitaru a fost declarat invingator la puncte.

In meciul al treilea, Adrian Ghionea de la CSM Braila a boxat in limitele categoriei 69 kg cu Nicolae Mihai de la CSM Pitesti, intr-un meci desfasurat pe durata a trei reprize a cate trei minute. Pugilistul pitestean, care a fost desemnat anul trecut al treilea pugilist din judetul Arges, a fost mai bun si a obtinut decizia la puncte in fata pugilistului brailean.

A urmat apoi unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale galei, disputa intre Marian Visan de la CSM Braila si Flavius Iacob de la CSM Pitesti, in limitele categoriei 60 kg. Pitesteanul, un pugilist experimentat cu 54 meciuri castigate din 60 de partide, i-a dat o replica foarte buna pugilistului brailean, care insa a incheiat repriza a treia in ofensiva incercand sa-l trimita la podea pe Iacob, dar in cele din urma a obtinut doar Victoria la puncte.

Marian Pita intra in ring
Marian Pita intra in ring

In meciul cinci al galei de la Promenada Mall, in ring a urcat Marian Pita, cel mai titrat pugilist de la CSM Braila. Acesta l-a intalnit la categoria 64 kg pe Mihai Dezrobitu de la CSM Valcea. Dupa un meci desfasurat pe durata a trei reprize a cate trei minute, Marian Pita l-a invins la puncte pe pugilistul valcean, intr-un nou meci in care si-a demonstrate clasa de “pugilist de rasa”.

Bogdan Burnaz de la Total Box Bucuresti si Vlad Sava de la CSM Braila, la categoria 64 kg au etalat un box de calitate in cel de-al saselea meci al galei, iar la final componentul lotului olimpic al Romaniei, Vlad Pava, a fost declarat castigator la puncte.

Penultimul meci al galei i-a adus in ring pe Laurentiu Birneata de la CSS 5 Bucuresti si Dragos Ghionea de la CSM Braila, un meci desfasurat in limitele categoriei 91 kg. Ghionea si-a adjudecat victoria la puncte mai mult pentru prestatia din ultima repriza, cand l-a dominat pe pugilistul bucurestean. Ultimul meci al galei, i-a opus lui Marius Jecheanu de la Box Club Pechea Felix, pugilist pregatit de Felix Paun, primul antrenor al lui Lucian Bute, pe Adrian Mihai de la CSM Valcea. Dupa un meci echilibrat, decizia finala a fost de egalitate, astfel ca gala care a inceput cu o victorie in prima repriza s-a terminat cu un meci incheiat nedecis. Ce 8 meciuri au beneficiat de arbitrajul lui: Ion Petrea, Lazar Turcu, Andrei Dumitru (toti din Braila) si a focsaneanului Vasile Pentica, arbitru AIBA.

Interes maxim pana la ultimul meci
Interes maxim pana la ultimul meci

Inaintea acestui ultim meci s-au extras cele trei taloane castigatoare ale manusilor de box cu autograful presedintelui FR Box, Leonard Doroftei, prezent si el la gala impreuna cu Titi Tudor “Prosop”. La gala au fost de asemenea prezenti directorul CSM Braila, profesorul Marian Neta, dar si vicepresedintele CJ Braila, Florin Mija, proaspat tatic.

Cei trei castigatori sunt: Neculai Zamfir, Alexandru Matei si Mihaela Ghionea, care vor fi contactati telephonic de sponsorii galei dupa validarea taloanelor

Comentarii

5 thoughts on “Gala de box spectaculoasa la Promenada Mall

  1. Cu tot respectul pentru ceea ce scrieti de obicei va spun acum ca aceasta gala a fost un fiasco. Brailenii s-au facut de ras pentru ca au fost favorizati de arbitri. Domnule redactor Andreui Ghionea, Alexandru Giurgea, Jitaru si Marian Visan au facut balet nu box, inseamna ca dumneavoastra nu ati ascultat ce spuneau cei din public.

    1. La ce meciuri v-ati uitat domnule Florin Radu?
      Au fost niste meciuri cum nu au mai vazut spectatorii braileni de multa vreme.. Felicitari baietiilor pentru meciuri si domnilor antrenori. Succes!!

  2. Eu mi-am declinat identitatea domnule anonim, hai sa-ti dau doua exemple, meciul dintre Ghionea Andrei si Nicolae Mihai a fost plictisitor, braileanul parca era abia sculat din somn, apoi meciul care a fost inainte, Jitaru – Giurgea a fost plictisitor, era normal 2 boxeri care se antreneaza impreuna nu se bat, apoi visan a fost de nerecunoscut si a primit decizia de invingator pentru ca arbitrii au fost brasileni. daca doriti sa vorbim domnule anonin ne vedem in centru unde vin chibitii de sport.

  3. cui nu-i convine cum boxam sa nu mai vina sa ne vada nu cred ca totii stiti de este in ring toti oamneni care care stau pe langa ring si se uita sa nu mai comenteze ca nu am boxat frumos cui nui place sa nu mai vina

  4. Visane ciocu mic tu trebuia sa pierzi meciul, da fiind arbitri braileni ai fost dat castigator. La bani sinteti primii da pe ring cel putin tu tremuri ca varga, hai sa te vad campion la tineret, acolo ti se vede valoarea, da cu siguranta nu o sa treci de bronz. Si asta o spune o persoana care a luat multi pumi in cap pe ring. Singurul boxer brailean care are valoare, da si el trebuie sa munceasca mai mult este Pita Marian. Restul sint surogate.

Lasă un răspuns