Silviu Mares 11 august 2017
Spectacole pentru toate gusturile de Zilele Brailei
Spectacole pentru toate gusturile de Zilele Brailei
Spectacole pentru toate gusturile de Zilele Brailei

În perioada 10-15 august sunt programate o serie de evenimente cu ocazie Zilelor Brailei. Primaria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila au pregătit și în acest an mai multe surprize brăilenilor cu ocazie Zilelor Brăilei.

Primăria Brăila a pregătit pentru perioada 10-15 august, manifestari pe toate gusturile și pentru toate vârstele: spectacole de muzică și de teatru, spectacol de Jazz și Blues, Moda și Teatru în parc cu celebrul designer Mimi Chipăilă, Tabăra Națională de Pictură „ProArte”, Parada mașinilor de epocă, Târgul Național al Meșterilor Populari, Târgul Național al Arhivarilor și Buchiniștilor, Festivalul Național de Folclor “Lina Chiralina”, Festivalul Național de Teatru pentru copii și tineret “Carabuș”, Concurs Național de Carting, precum și o competiție de canotci 10+1 coordonată de multiplul campion mondial și olimpic Ivan Patzaichin, care va avea loc de Ziua Marinei, pe 15 august, de la ora 11.20.

Programul complet al manifestărilor îl găsiți aici:

Manifestările dedicate Zilelor Brăilei vor începe joi, 10 august, cu Festivalul Național de folclor ”Lină Chiralină”, eveniment ce se va desfășura pe Esplanada de pe Faleza Dunării.

Vineri, 11 august, de la ora 17.30, pe traseul Colegiul ”Edmond Nicolau” – Bariera Călărașilor – Piața Independenței, este programată Parada portului popular, iar de la ora 18.30, pe Esplanadă, va continua  Festivalul Național de folclor ”Lină Chiralină”. Tot vinrei, de la ora 17.30, la Brăila Mall, Teatrul de păpuși Gulliver din galați va prezenta spectacolul ”Scufița roșie”. De la ora 19.00, la Carrefour, Fanfara Brass Band din comuna vrânceană Vulturul va prezenta un spectacol de muzică populară.

În Grădina Publică, de la ora 11.00, Centrul de artă în aer liber va prezenta ”Brăila în culorile copilăriei”, organizat de Grădinița nr. 11 Brăila, în care se vor confecționa obiete decorative. Tot în Grădina Publică Grădinița cu program prelungit ”Pinochio” va prezenta spectacolul ”Povestea celor trei purceluși”, urmat de spectacolul ”Iedul cu trei capre” prezentat de copiii de la Grădinița Dumbrava mininată și apoi de spectacolul ”Despre prietenie”, prezentat de copii de la Grădinița ”Narcisa”. De la ora 18.30, Teatrul de Păpuși ”Cărăbuș” va prezenta spectacolul ”Ridichea Uriașă”.

Vineri seara, de la ora 19.00, în Parcul Monument, Teatrul Excelsior va prezenta spectacolul pentru copii ”Degețica”, iar de la ora 19.40, Ansamblul ”Dor Părăian” va susține un spectacol folcloric. Tot vineri seara, Ansamblul folcloric ”Plaiuri mureșene” va susține un spectacol în Parcul Dinamo din cartierul Obor.

Sâmbătă, 12 august, de la ora 18.30, în Parcul Monument, va începe un turneu de șah pentru copii, organizat de CS Micul Prinț Brăila. În Grădina Publică, de la ora 12.00 elevii Școlii Populare de Arte Vespasian Lungu vor susține un spectacol de muzică ușoară și populară.  Seara de sâmbătă se va încheia în Grădina Publică cu un concert de jazz susținut de Florin Giuglea Blues Project și C.A.L.I..

Sâmbătă, de la ora 8.45, pe Faleza Dunării, în dreptul Morii Violatos, în cadrul Zilei porților deschise, marina militară va prezenta o expoziție de nave marinărești, armament și tehnici din dotare. În cadrul aceleiași manifestări, de la ora 11.00, la Brăila Mall, va fi organizată o expoziție de navomodele și obicete marinărești, iar de la ora 18.30, este programat un Concert de Muzică de Promenadă susținut de muzica Militară a Garnizoanei Brăila, urmat de un spetacol folcloric susținut de Ansamblul Rozele Calafatului.

Sâmbătă după amiaza, de la ora 17.00, este programată o Paradă a mașinilor de epocă, care vor străbate orașul pe traseul: Braila Mall – Bariera Călărașilor – Calea Călărașilor – Piața Traian – Calea Galați – Bulevardul Dorobanților – Strada 1 Decembrie 1918 – strada Grivița – calea Călărașilor – Parcarea din zona Primăriei.

Pe parcursul zilei de sâmbătă vor fi organizate mai multe spetacole pentru copii, în diferite zone ale orașului.

Duminică, 13 august, vor continua spectacolele pentru copii în diferite parcuri di Brăila. În Parcul Monument, de la ora 16.00, va avea loc proba de îndemânare a concursului de carting. De la ora 17.30, pe traseul Piața Independenței – Barieră – Rondou Parc Monument se va desfășura Parada păpușilor și a costumelor.

Duminică seara, de la ora 21.00, în Grădina Publică, Wanessa Radu va prezenta un One Woman Show – ”Viața nu te întrabă niciodată nimic”, acompaniată de Cornel Cîrstei.

Duminică seara, pe faleza Dunării, de la ora 20.00 va începe prima seară de concerte. Seara va începe, la ora 20.00, cu un spetacol oferit de Ansamblul folcloric ”Rotunda” din Republica Moldova, iar de la ora 20.30, va fi prezentat un program de muzică și dansuri populare ale comunității rușilor lipoveni din Brăila și Tulcea și Ansamblul de dansuri din Cahul. De la ora 21.20 Maria Magdalena Duțu va cânta în deschiderea recitalului susținut de Delia.

Luni, 14 august, de la ora 10.00, în Parcul din cartierul Lacu Dulce, se va desfășura proba de viteză a concursului de carting. De asemenea vor continua spectacolele de teatru pentru păpuși, atelierul de painting, atelierul de creație Zooalfabet și concursul de șah.

Seara de luni, va începe cu noi spectacole de muzică populară pe Esplanada Dunării, cu începere de la ora 19.40. După un spectacol de muzică grecească susținut de Ansamblul Pandora, va urma muzica populară a Ansamblului ”Rotunda” și a celor de la North Plevna. De la ora 21.40, organizatorii au pregătit un recital al solistei Maria Cîrneci. Seara se va încheia cu un spectacol de artificii.

Ziua de marți este dedicată tradiționalelor manifestări ale Zilei Marinei. Evenimentele vor începe la ora 9.45 și vor cuprinde o paradă navală, exerciții navale, sosirea și retragerea Zeului Neptun, competiția de canotci 10+1și se va încheia cu tradiționalele jocuri marinărești.

Marți, 15 august, în ultima seară, vor avea loc două recitaluri extraordinare susținute de Lidia Buble și Andra. Concertul Lidiei Buble va începe la ora 20.30, 21.30, timp de 10 minute este programat un spectacol cu Fachiri. De la ora 21.40 Andra va susține ultimul recital în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Brăilei, iar seara se va încheia cu un spectacol cu lasere.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Comentarii