Silviu Mares 4 ianuarie 2017
HC Dunarea a castigat cu 25-18 amicalul cu Danubius Galati
HC Dunarea a castigat cu 25-18 amicalul cu Danubius Galati

HC Dunărea Brăila pregătește meciul cu HCM Rm. Vâlcea de sâmbătă cu mare atenție, pentru a evita un nou pas greșit și a întrerupe seria meciurilor slabe din ultimele trei etape ale Ligii Naționale. Miercuri seara, echipa brăileană a susținut un meci amical cu Danubius Galați, pe care l-a câștigat cu 25-18 (9-7). Meciul a însemnat și debutul Elizei Buceschi în tricoul Dunării Brăila. 

HC Dunarea a castigat cu 25-18 amicalul cu Danubius Galati
HC Dunarea a castigat cu 25-18 amicalul cu Danubius Galati

În prima repriză meciul a fost echilibrat, cu multe ratări la ambele porți și cu lungi perioade de timp în care nu s-a marcat. Chiricuță a deschis scorul în minutul 1 pentru Galați, apoi Udriștioiu a egalat, dar din nou Chiricuță a marcat și Galațiul a condus cu 2-1, ultima dată în acest meci. Perianu a adus Dunărea prima dată la conducere, scor 3-2, după care Brăila a fost la conducere, iar Galațiul egala. În minutul 26 Dunărea s-a desprins prima dată la două goluri, scor 8-6, apoi Krnic de la 7 metri a redus din handicap, iar scorul primei reprize a fost stabilit de Eliza Buceschi, 9-7 pentru Brăila.

În repriza a doua handbalistele de la Dunărea Brăila au intrat mai concentrate și mai dezghețate pe faza de atac reușind să marcheze rapid prin Orșivschi. În minutul 34 Andreea Lipară a marcat pentru 12-8, apoi brăilencele s-au distanțat la 14-9 și 16-10. La adăpostul celor 6 goluri avans a apărut o relaxare în tabăra gazdelor, iar Danubius a marcat de 3 ori și a redus handicapul la trei goluri, 16-13 în minutul 42. Brăila s-a trezit și a marcat de 4 ori consecutiv și în minutul 48 Eliza Buceschi a dus echipa antrenată de tatăl său la 7 goluri avantaj, scor 20-13. Gălățencele au marcat din nou de trei ori consecutiv, dar Orșivschi și Szucs au dus iar Brăila la 6 goluri, scor 22-16. În minutul 57 Buceschi a refăcut diferența de 7 goluri, scor 27-14. Andreea taivan a marcat apoi pentru danubius, iar Eliza Buceschi a stabilit rezultatul final, transformțnd o aruncare de la 7 metri în minutul 59, scor 25-18.

Pentru HC Dunărea au marcat: Eliza Buceschi – 6 goluri, Alexandra Orșivschi -5, Aneta Udriștioiu -3, Andreea Lipară -3, Bianca Tiron -2, Gabriella Szucs -2, Timea Tătar -2, Gabriela Perianu -1 și Mădălina Zamfirescu -1. Au mai jucat: Elena Voicu, Alina Czeczi, Anca Ciuclaru, Diana Axinte.

Reamintim că sâmbătă, de la ora 17.30, HC Dunărea va juca în etapa a XII-a în deplasare la HCM Rm. Vâlcea.

      

Comentarii