Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 29 decembrie 2017

HC Dunărea Brăila a câștigat cea de-a patra ediție a Cupei Dunărea la handbal feminin după ce a învins în ultimul meci pe AHCM Slobozia cu scorul de 30-23 (15-12). Locul trei a fost adjudecat de Danubius Galați care a câștigat meciul disputat vineri dimineață cu Rapid Usl Metrou București.

Meciul dintre HC Dunărea și AHCM Slobozia a fost ca o finală a turneului, ambele echipe având câte două victorii după prima zi. Ilyna a deschis scorul pentru Brăila, apoi Andreea Nan a egalat pentru Slobozia, în minutul 2. A fost ultima oară când cele două echipe s-au aflat la egalitate, pentru că imediat Shteriova a readus Brăila în avantaj și Vătu a marcat pentru 3-1, iar Brăila nu a mai cedat conducerea până la finalul meciului. În minutul 10 HC Dunărea s-a distanțat la 4 goluri, scor 7-3, iar în minutul 15 Berescu a dus avansul la 5 goluri, scor 10-5, iar până la pauză Slobozia a redus handicapul la trei goluri, scor 15-12.

Primele 4 goluri ale brăilencelor din repriza secundă au fost marcate de Alina Vătu și în minutul 35 HC Dunărea conducea cu 19-13. În minutul 42 fetele lui Florentin Pera s-au desprins la 8 goluri după o reușită a Cristinei Gheorghe. Ehipa antrenată de Gheorghe Covaciu a revenit și a redus din diferență până la 5 goluri, dar în final Corban și Epureanu au marcat ultimele goluri ale meciului, stabilind rezultatul final, 30-23 pentru Dunărea.

Pentru echipa brăileană au marcat: Alina Vătu – 10 goluri, Dzyana Ilyna -6, Ana Maria Berescu -2, Marija Shteriova -2, Iryna Shutska Burtea -2, Cristina Gheorghe -1, Diana Munteanu -1, Oana Cîrstea -1, Daniela Corban -1 și Ștefania Epureanu -1. Au mai jucat: Elena Voicu și Adriana Medvedova – portari, Cătălina Preda, Iasmina Ichim, Anca Ciuclaru și Mirabela Coteț.

Pentru AHCM Slobozia au marcat: Dascalete – 7 goluri, Enescu -4, A. Nan -3, Toma -3, Sava -2, Georgescu -2 și Burlacenko -1, Chernova -1.

Alina Vătu a fost golghetera turneului, iar Elena Voicu a fost desemnată cel mai bun portar al turneului. Andreea Enescu de la AHCM Slobozia a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare la acest turneu.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Comentarii