Silviu Mares 26 iunie 2014
HC Dunarea anunta primele transferuri pentru noul sezon
HC Dunarea anunta primele transferuri pentru noul sezon
Anastasia BOLDYREVA

 

Cu 10 zile înaintea startului pregătirilor pentru noul sezon handbalistic, HC Dunărea Brăila începe să se miște pe piața transferurilor. După ce sezonul trecut echipa antrenată de Alexandrina Soare a reușit să termine campionatul pe locul 3 și să obțină medaliile de bronz, pentru noul sezon s-au anunțat primele variante de transfer la echipa brăileană. Două handbaliste de la echipa Kuban Krasnodar, din Rusia, sunt în discuții avansate cu echipa brăileană, este vorba despre Anastasia Boldyreva și Yuliya Ganichkina.

Yuliya Ganichkina
Yuliya Ganichkina

 

Yuliya Ganichkina, este născută pe 6 septembrie 1989 și a evoluat din 2010 la Kuban Krasnodar, după ce a evoluat la HC „Smart” din Ucraina. Handbalista din Rusia, care evoluează pe postul de inter dreapta, a jucat pentru Kuban și în dubla confruntare a echipei din Rusia cu HC Dunărea Brăila în sezonul 2012-2013, când a marcat un singur gol, în meciul tur, din Rusia, câștigat de Kuban cu 28-22 (14-12).

Anastasia Boldyreva, este născută pe 18 februarie 1988 și joacă pe postul de centru. Aceasta a evoluat de-a lungul anilor la LADA Togliatti, Anagennisi Artas (Grecia), H.A.C. Handball (Franta), L’eal Handball Abbeville (Franta), iar în sezonul trecut a evoluat la Kuban Krasnodar cu care a terminat pe locul 6 în sezonul trecut al campionatului din Rusia.

Potrivit directorului executiv al HC Dunărea, Ștefan Gheorghe, transferul celor două urmează să se perfecteze după reunirea lotului pe 7 iulie, când cele două rusoaice sunt așteptate la reunirea lotului dacă vor reuși până atunci să rezolve problemele cu viza. Totodată conducerea clubului brăilean mai încearcă câteva piste și pe piața internă pentru a putea crea o echipă competitivă atât pe plan intern cât și în Cupa EHF. În ceea ce privește postul de pivot se pare că pentru echipa brăileană în sezonul următor principala opțiune va fi internaționala de tineret, Nicoleta Safta, chiar dacă s-au mai făcut tatonări pentru aducerea a încă unui pivot. Reamintim că la începutul acestei săptămâni HC Dunărea Brăila a achiziționat-o pentru următorii 5 ani pe Lăcrămioara Stan, portarul naționalei de tineret a României care a ratat prezența la Campionatul Mondial din Croația datorită unei accidentări, ea urmând să se opereze în perioada următoare.

Comentarii