Silviu Mares 29 decembrie 2012
Gol Sandra Kuridza

Gol Sandra KuridzaSambata dimineata, de la ora 9.30, a inceput primul meci din ultima zi a turneului de handbal feminin de la Braila, intre  HC Danubius Galati si HCM Roman. Victoria a revenit galatencelor cu scorul de 23-20 (13-10), in cea mai buna marcatoare a fost Carmen Gheorghe de la Danubius, cu 8 reusite, lidera obisnuita a marcatoarelor galatencelor, ucraineanca Yrina Glibko, a marcat doar 6 goluri.

De la ora 11.30 s-a jucat si ultimul meci al turneului, intre HC Dunarea Braila si CSM Ploiesti. A fost un meci la discretia fetelor pregatite de Ioan Gheorghe Baban si Cristian Preda, care au condus in permanenta, din minutul 3:42, cand scorul era 2-1, pana la final. Diferenta de valoare dintre cele doua echipe a fost evidenta, handbalistele de la Braila permitandu-si sa faca si cateva faze spectacol la actiuni de contraatac, totodata desprinzandu-se si pe tabela de marcaj, 12-6 in minutul 15, urmat de un forcing de 4 minute in care Braila a inscris de cinci ori consecutiv, de la 14-9 la 18-9 in minutul 27, pentru ca tabela sa fie inchisa de Cristina Nica din aruncare de la 7 m, la 19-10, ultimul atac al handbalistelor de la Braila nefiind concretizat. Diferenta de pe tabela de marcaj la sfarsitul primei parti a meciului a fost posibila si datorita celor 9 interventii ale Mirelei Nichita, ea reusind sa pareze si o aruncare de la 7 m executata de Andreea Enescu, dar si jocului bun din ofensiva, acolo unde Adina Brot a facut cel mai bun joc al ei la acest turneu, inscriind de patru ori, dupa ce in celelalte doua partide a ratat exasperant din situatii „unu la unu”.

In repriza secunda Baban a trimis in teren o formula inedita, pastrand in teren doar pe Moldovan si Perianu, dar cu Kuridza pe post de extrema dreapta si Esanu pivot. Elevele Simonei Gogirla au inceput mai bine si au marcat primele doua goluri, prin Roman si Luca, dar Braila a revenit si si-a pastrat un avans considerabil. In minutul 36:24, Liliana Craciun a fazut prima eliminare de doua minute din acest meci pentru Braila, dar jucatoarele noastre s-au aparat bine si au scapat fara sa primeasca vreun gol, iar dupa ce s-a restabilit egalitatea pe teren au reusit sa revina la diferenta de 9 goluri, 24-15. A urmat o noua cadere, in care timp de patru minute HC Dunarea nu a marcat nici un gol, primind in schimb 3, toate reusite de fostul inter stanga al Brailei, Janina Luca. Dar au urmat si patru minute de ofensiva buna a handbalistelor de la Dunarea, care au marcat de patru ori consecutiv, prin Sandra Kuridza de trei ori si Ada Moldovan, aducand scorul la 29-19 in minutul 49. Luca si apoi Nica din 7 m a redus diferenta pe tabela la 7 goluri in doar trei minute, diferenta carea avea sa se pastreze si in rezultatul final al meciului, HC Dunarea Braila – CSM Ploiesti 33-25, cu un ultim gol marcat de Nicoleta Esanu din aruncare de la 7 m. In repriza secunda Elena Voicu a avut si ea 5 interventii reusite, iar principala marcatoare din mitanul secund avea sa fie Sandra Kuridza, cu 5 goluri marcate. In acest joc, Ioan Baban a folosit urmatoarele jucatoare: Mirela Nichita si Elena Voicu, in poarta, in timp ce pe teren au intrat Ada Moldovan – 6 goluri, Alina Horjea -5, Andreea Adespii Molnar -5, Sandra Kuridza -5, Gabriela Perianu -4, Adina Brot -4, Bojana Agatunovic -2, Liliana Craciun -1, Nicoleta Esanu – 1 si Raluca Irimia, singura jucatoare care nu a marcat in acest meci. Nu au evoluat datorita accidentarilor: Gabriela Dobre, Andreea Barbos si Iryna Shutska, ultima accidentata in meciul de vineri seara cu HCM Roman. De partea cealalta pentru echipa din Ploiesti au marcat: Janina Luca -7, Cristina Nica -6, Ramona Stefan -4, Mirela Roman -3, Andreea Enescu -2, Codruta Zavragiu -2 si Laura Zafiriadis -1. in urma acestor rezultate, HC Dunarea Braila s-a clasat pe primul loc la acest turneu, cu trei victorii din trei meciuri, iar locul doi a fost ocupat de Danubius Galati, care a obtinut o victorie, un meci egal si o infrangere, acumuland 3 puncte.

Dupa acest turneu, fetele de la HC Dunarea au intrat intr-o scurta vacanta, urmand sa-si petreaca trecerea in Noul An alaturi de familii, reunirea fiind programata pentru miercuri 2 ianuarie, iar pe 4 si 5 ianuarie se vor deplasa la Roman, pentru doua jocuri amicale cu handbalistele antrenate de Cornel Badulescu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.