Silviu Mares 22 mai 2016
HC Dunarea Braila a pierdut finala mica din Cupa Romaniei
HC Dunarea Braila a pierdut finala mica din Cupa Romaniei
HC Dunarea Braila a pierdut finala mica din Cupa Romaniei

Cu doar 12 jucatoare pe foaia de joc, dintre care un singur portar, HC Dunărea Brăila n-a reulit să țină ritmul meciului cu Baia Mare decât în prima repriză. În partea a doua a meciului handbalistele de la Dunărea au cedat și le-au lăsat pe elevele lui Aurelian roșca și Ioan Băban să se desprindă până la 9 goluri, scor final 34-25 (12-13).

Bianca Tiron a marcat primul gol al meciului în minutul 2, iar Abbingh înscrie pentru băimărence pentru prima dată în minutul 5 (1-1), dar după nici 10 secunde Zamfirescu aduce iar Brăila în avantaj, 2-1. Până la jumătatea primei reprize, cele două formații continuă întâlnirea umăr la umăr. Luciana Marin desprinde HCM-ul la două goluri în minutul 16, scor 8-6, dar Brăila a trecut din nou la conducere în minutul 23, scor 11-10. Luciana Marin egalează în minutul 26, dar brăilencele revin la conducere printr-un 7 m transformat de Udriștioiu. Elevele lui Buceschi au intrat la pauză cu un gol avantaj, scor 14-13 și sperau la o medalie de bronz în Cupa României.

Aneta Pîrvuț
Aneta Udriștioiu

Do Nascimento primește prima eliminare a partidei la debutul reprizei a doua, dar Baia Mare se mobilizează mai bine în inferioritate și obțin 3 goluri avantaj în minutul 35, scor 18-15.

Elevele lui Roșca reușesc să conducă cu 4 goluri în minutul 46, după golul marcat de Gabriella Szucs, scor 24-20. Diferența crește treptat până la sfârșitul partidei, 6 goluri în minutul 50, scor 27-21, iar la final s-a ajuns la 9 goluri, scor 34-25.

HCM Baia Mare: Alexandra Do Nascimento -6 goluri, Melinda Geiger -1, Ana Maria Tănăsie -2, Gabriella Suczs -1, Lois Abbingh  -10, Valentina Elisei -3, Katarina Jezic -4, Luciana Marin -3, Patricia Vizitiu -3.

HC Dunărea Brăila: Aneta Udriștioiu- 7 goluri, Alexandra Orșivschi -3, Oana Apetrei -6, Mădălina Zamfirescu -2, Alina Czeczi -2, Carmen Gheorghe -1, Bianca Tiron -4.

Finala mare a fost câștigată de CSM București, care a învins pe HCM Roman cu 32-24 (15-13).

CSM București: Gullden 4, Rodrigues 5, Vărzaru 6, Brădeanu 3, Fisker 3, Vetkova 2, Torstensson 1, Jorgensen 5, Martin 2, Nicula 1

HCM Roman: Stoleru 5, Chitacu 1, Glybko 11, Iuganu 2, Agrigoroaie 1, Vartic 2, Tomescu 1, Cîlici 1.

HC Dunărea Brăila încheie astfel sezonul 2015-2016 cu o clasare pe locul 4 în Cupa României, după ce în Liga națională au terminat tot pe locul 4.

HC Dunărea va aborda noul sezon cu un lot aproape total diferit față de cel care a evoluat în actualul sezon. Din actualul lot vor rămâne la Brăila doar câteva jucătoare. Tiron și Zamfirescu și-au exprimat acordul de a rămâne la Brăila, unde va reveni și Gabriela Perianu. Un transfer dat ca sigur de unele surse este al extremei stânga Ana Maria Tănăsie. Pe lista achizițiilor echipei antrenate de Costică Buceschi se mai află pivotul Timeea Tătar, tot de la Baia Mare. La echipă vor ajunge foarte probabil, ”centrul” Alexandra Trifan şi extrema dreaptă Ana Maria Chirigiu.

De la HC Dunărea a plecat deja Ada Moldovan, iar Adina Brot este însărcinată. Aneta Udriștioiu, Carmen Gheorghe și Oana Apetrei vor juca sezonul viitor la CSM Ploiești. Alina Czeczi va părăsi și ea Brăila și va ajunge la SCM Craiova sau la Măgura Cisnădie, unde se zvonește că va ajunge și Alina Horjea.

Comentarii