Silviu Mares 10 ianuarie 2017
HC Dunarea Braila de nerecunoscut in meciul de la Valcea
HC Dunarea Braila de nerecunoscut in meciul de la Valcea
HC Dunarea Braila de nerecunoscut in meciul de la Valcea

HC Dunărea Brăila a continuat seria meciurilor slabe și în deplasarea de la Rm. Vâlcea, unde a pierdut fără drept de apel, HCM Rm. Vâlcea – HC Dunărea Brăila 25-19 (12-5). Handbalistele de la Dunărea au avut multe momente în care n-au fost concentrate deloc la joc, au pierdut mult prea ușor mingii în atac sau au luat-o la țintă pe portarul Blazek.

Chiar dacă au deschis scorul în minutul 2 prin Tiron, echipa brăileană a pierdut ritmul și n-au mai marcat până în minutul 12, când Eliza Buceschi a înscris pentru 4-2. În minutul 14 vâlcencele s-au desprins prima dată la patru goluri, după două aruncări de la 7 m transformate de Gavrilă, scor 6-2. De la golul de 6-3 marcat de Tătar în minutul 14, a urmat o serie de ratări la ambele porți și până în minutul 21, când Senocico a marcat pentru 7-3 de la 7 m, niciuna dintre echipe nu a marcat. Următorul gol al Brăilei a fost înscris în minutul 23 de Perianu, care a făcut 7-4, însă vâlcencele au marcat de 3 ori succesiv și s-au distanțat la șase goluri, scor 10-4 în minutul 27. Perianu a redus din handicap, dar până la pauză HCM-ul a mai înscris de două ori și a intrat cu un avantaj de șapte goluri, scor 12-5.

Primele care au marcat după pauză au fost fetele de la Vâlcea, prin Vizitiu, după care a început o perioadă foarte bună de fetelor pregătite de Costică Buceschi. Brăila a redus din handicap, 13-7 în minutul 35, 14-10 în minutul 38 și 15-13 în minutul 42, după un gol marcat de Udriștioiu în inferioritate numerică. Eliminarea lui Stoicănescu, care ar fi putut să fie un atu în plus pentru a se forța egalarea, n-a fost de bun augur pentru HC Dunărea, care a primit trei goluri la rând de la Andreea Adespii. Degringolada din tabăra Brăilei a continuat și în minutul 49 Gavrilă a marcat pentru 21-13!

HC Dunărea a marcat următorul gol în minutul 51 prin Tiron, după 9 minute în care pe teren parcă au fost numai fetele lui Gheorghe Sbora. În minutul 53 Patricia Vizitiu și-a dus echipa pentru prima dată la 9 goluri avans, scor 23-14. Khouildi Ines a marcat de la 7 metri pentru 25-16, iar pe final de meci HC Dunărea a reușit să mai reducă din handicap, după ce Elena Voicu a reușit să pareze și o aruncare de la 7 m la Khouildi Ines. Scorul final a fost 25-19 pentru ehipa din Vâlcea, după un meci în care jucătoarele de la Brăila au evoluat lamentabil în majoritatea timpului.

HC Dunărea Brăila: Eliza Buceschi – 4 goluri (2 de la 7 m), Gabriela Perianu -3, Aneta Udriștioiu -3, Timea Tătar -3, Bianca Tiron -3, Mădălina Zamfirescu -1, Diana Axinte -1 și Alexandra Orșivschi -1. Au mai jucat: Elena Voicu – 11 intervenții, Natasha Antikj -2 intervenții, Gabriella Szucs, Andreea Lipară și Alina Czeczi.

HCM Rm. Vâlcea: Adespii -6 goluri, Gavrilă -5 (3 de la 7 m), Vizitiu -4, Stoicănescu -3, Khouildi -2 (1 de la 7 m), Ani Senocico -2 (1 de la 7 m),  Cioaric -1, Safta -1, Craiu -1. Blazek a avut 14 intervenții reușite, iar Șerban o intervenție.

Următorul meci pentru HC Dunărea Brăila este programat sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 12.00, când va întâlni pe teren propriu pe Măgura Cisnădie.

Comentarii