Silviu Mares 3 ianuarie 2017
HC Dunarea joaca sambata in deplasare la Rm. Valcea
HC Dunarea joaca sambata in deplasare la Rm. Valcea

HC Dunărea Brăila va relua meciurile din Liga Națională sâmbătă, 7 ianuarie, când va întâlni în sala Traian din Râmnicu Vâlcea pe HCM Rm. Vâlcea, în etapa a XII-a, penultima a turului. Meciul este programat de la ora 17.30 și va fi arbitrat de cuplul Diana Florescu/ Anamaria Stoia. 

La capitolul noutăți, în această pauză competițională HC Dunărea s-a întărit prin aducerea Elizei Buceschi, jucătoare liberă, după ce și-a reziliat contractul cu danezele de la Midtjylland. Tot în această pauză a revenit la Brăila și extrema stânga Alina Czeczi, care în primele 11 etape a jucat la Măgura Cisnădie, dar și ea și-a reziliat contractul cu echipa pregătită de Alexandru Weber.

Tot în această pauză competițională conducerea HC Dunărea Brăila a încetat, de comun acord, colaborarea cu jucătoarea Natașa Krnic, venită în vară de la Măgura Cisnădie. De asemenea, după legitimarea portarului Natasha Antikj, Lăcrămioara Stan a fost împrumutată până la sfârșitul campionatului la CSM Slobozia, echipă pentru care a apărat, câte o repriză, și la turneul de la Brăila, desfășurat în ultima săptămână a anului trecut.

Pentru perioada următoare antrenorii Costică Buceschi și Cristian Preda nu se vor putea baza pe Cristina Gheorghe, Anamaria Tănasie și Cătălina Preda, toate accidentate.

În ultimele 5 meciuri dintre cele două echipe în Liga Națională, HC Dunărea s-a impus în patru meciuri, iar singura victorie a vâlcencelor a fost în 11 aprilie 2016, când au câștigat surprinzător la Brăila, scor 20-27.

Înaintea acestui meci HC Dunărea se află pe locul 2 cu 25 de puncte și golaveraj 263-245. HCM Rm. Vâlcea ocupă locul 8 cu 13 puncte și golaveraj 243-254. Golgheterele echipei brăilene sunt Bianca Tiron și Timea Tătar, ambele cu câte 42 de goluri marcate, urmate de Mădălina Zamfirescu și Gabriela Perianu, cu câte 24 de goluri. Natașa Krnic, care a plecat la Danubius Galați, a marcat28 de goluri pentru echipa brăileană. Golghetera echipei HCM Rm. Vâlcea este Mihaela Ani-Senocico cu 52 de goluri marcate, urmată de Ana Maria Simion cu 51 de goluri marcate.

Comentarii