Silviu Mares 24 ianuarie 2013
In luna mai, unii elevi din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor sustine teste de evaluare
In luna mai, unii elevi din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor sustine teste de evaluare
Scoala Baraganu

Evaluarea de la finalul clasei a II-a va avea loc si in acest an in varianta pilot, pe un esantion de elevi, pe parcursul lunii mai, urmand ca in anii urmatori evaluarea pe un esantion sa se faca doar la clasa a IV-a, asa cum prevede Legea Educatiei Nationale.

Aceasta evaluare este anuala si are in vedere competentele scris-citit si matematica si se va desfasura pentru elevii de clasa a II-a pe parcursul a doua zile, pe 9 si 10 mai. Elevii de clasa a IV-a vor sustine evaluarea pe 15 mai, iar elevii de clasa a VI-a pe 22 mai.

Scolile  brailene selectionate pentru testele pilot ale evaluarilor din acest an sunt: Scoala “Fanus Neagu” si Scoala Galbenu pentru evaluarea de la clasa a II-a, Scoala “Mihu Dragomir” si Scoala Perisoru pentru evaluarea la clasa a IV-a, respectiv Scoala “Gheorghe Naum” si Scoala Baraganu pentru evaluarea la clasa a VI-a. Administrarea pilot a testelor la clasele a II-a si a VI-a se face pentru verificarea procedurilor si pilotarea instrumentelor de evaluare. Rezultatele obtinute la aceasta evaluare nu se trec in catalog, dar fac parte din portofoliul educational al elevului.

Testele pentru evaluarea elevilor se elaboreaza de catre CNEE, tinand seama de urmatoarele cerinte: sa fie formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele scolare in vigoare pentru fiecare disciplina de studiu; sa aiba un nivel mediu de dificultate; sa permita administrarea in doua secvente de evaluare.

Testele pentru clasa a VI-a contin doua sectiuni corespunzatoare probelor transdisciplinare evaluate: limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte. Durata cumulata a celor doua testari nu trebuie sa depaseasca 100 de minute.

Comentarii

Lasă un răspuns