Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Anamaria Corneanu 28 aprilie 2014
Incep eutanasierile
Incep eutanasierile
Incep eutanasierile

 

La momentul actual, în cele două adăposturi, de la Lacu Sărat şi Unirea, există găzduiţi aproximativ 800 de câini. Edilul-şef Aurel Simionescu preconizează că pe data de 5-6 mai se va intra pe procedura de eutanasiere a câinilor comunitari care sunt bolnavi şi agresivi.

Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a spus că legea în vigoare trebuie pusă în aplicare cât mai curând posibil, astfel că eutanasierile vor fi făcute, chiar dacă unii iubitori de animale se împotrivesc. Însă nu este vorba de toţi câinii, ci de animalele bolnave şi agresive. În urma unor discuţii purtate de edilul-şef cu reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale a rezultat un lucru bun: 200 de câini au fost adoptaţi la distanţă. Potrivit primarului, la adăpostul de la Lacul Sărat s-a mărit spaţiul, cu încă 100 de locuri.

Aurel Simionescu, în cadrul unei conferinţe de presă:

Am avut discuţii cu reprezentanţii ONG-urilor şi în urma acestora au fost adoptaţi la distanţă 200 de câini comunitari. Trebuie să începem aplicarea legislaţiei, adică eutanasirea, dar întâi cu animalele bolnave şi agresive. La adăpostul de la Lacul Sărat am mărit spaţiul cu încă 100 de locuri. Consider că după data de 5–6 mai se va intra clar pe procedura de eutanasiere.

Primăria Brăila încurajează populaţia şi în special pe iubitorii de animale să recurgă la adopţia de la distanţă a câinilor comunitari. Primarul Aurel Simionescu a subliniat încă o dată că muncipalitatea nu are de gând să recurgă la eutanasierea animalelor decât în condiţii extreme. Pe data de 1 ianuarie 2015 va intra în vigoare o lege prin care fiecare stăpân de câine va fi obligat să-şi sterilizeze animalul, în caz contrar el va fi pasibil de amenzi usturătoare.

 

Comentarii