Liviu G. Stan 21 martie 2014
Interactiunea artelor la TMF
Interactiunea artelor la TMF
Interactiunea artelor la TMF

 

Sâmbătă, 22 martie, de la 18.00, în Sala Studio a Teatrului „Maria Filotti” se va lansa proiectul TMF Independent, o platformă culturală gândită pentru a susţine artiştii independenţi, actori, regizori, muzicieni, artişti vizuali, o apropiere a instituţiei faţă de operatorii culturali privaţi, o punte de dialog între clasic şi non-convenţional, se arată într-un comunicat de presă remis www.probr.ro.

TMF:

La acestă primă întâlnire vă propunem un spectacol incitant, „Întoarcerea acasă”, un “one man show” adaptare după un text a dramaturgului Ştefan Caraman, regizat de Septimiu Stoica şi avându-l ca protagonist pe Alexandru Marin. Spectacolul reprezintă o poveste fascinantă despre destinul unui om învins de nepăsarea lumii şi de lipsa ei de implicare.

În cea de a doua parte a evenimentului, imediat după terminarea spectacolului, va urma concertul trupei de Jazz, „Moonlight Shadow”, formaţie înfiinţat la Brăila în toamna anului 2013, având următoarea componenţă: Cornelia Buzoianu – voce, Crin Grigore – chitară, Cristian Cazan – chitară. Band-ul abordează teme clasice ale jazz-ului mondial, cu opriri în lumea fascinantă a sambei şi a blues-ului.

Seara va debuta în spațiul expozițional aflat în strada Mihai Eminescu, unde artista Raluca Polea ne reinvită la o întâlnire cu ”Ipostazele Feminității”, expoziție de artă vizuală şi foto montaj.

TMF:

Alt moment special al serii va fi reprezentat de întâlnirile, deja consacrate, denumite sugestiv, Divanele “Maria Filotti”, proiect ajuns a V-a ediţie. Tema întâlnirii va fi de la producătorul independent la teatrul instituțional – un parteneriat pentru viitor. Moderatorul Divanelor va fi  domnul Lucian Sabados, Managerul teatrului brăilean  alături de  antreprenorii locali implicaţi în promovarea fenomenului cultural independent.

Comentarii