Silviu Mares 9 octombrie 2017
spectacolul ”BĂRBAȚI , FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI”
spectacolul ”BĂRBAȚI , FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI”
Invitatie la teatru, la spectacolul ”Barbati, femei si viata dintre ei”

Vineri , 13 octombrie , la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Maria Filotti, iubitorii de teatru sunt invitați la spectacolul ”BĂRBAȚI , FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI” – Patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov. 

Vineri , 13 octombrie, de la ora 19.00 actorii teatrului brăilean vor pune în scenă spectacolul ”BĂRBAȚI, FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI” – patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov, un spectacol coupe ce conține patru dintre cele mai importante și celebre piese scurte ale lui Cehov: CALHAS (CÂNTECUL LEBEDEI), URSUL, JUBILEUL și CERERE ÎN CĂSĂTORIE, în direcția de scenă a binecunoscutului regizor, Victor Ioan Frunză.

Din cele patru piese scurte ale lui Cehov, poate printre cele mai apreciate și cunoscute, ce au stat la baza construcției spectacolului Teatrului ”Maria Filotti”, ”Bărbați, Femei și viața dintre ei”, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, respectiv ”Calhas” (Cântec de lebădă), ”Ursul”, ”Jubileul” și ”Cerere în căsătorie”, remarcăm discursul dramatic impecabil, forța dialogului, plin de intensitate, în cel mai pur și inconfundabil stil cehovian, în care ”până și moartea e ceva relativ”.

Piesa ”Calhas” (Cântec de lebădă), o adaptare după nuvela ”Calhas”, este un omagiu sublim adus artei teatrale și actorului, este povestea artistului care nu trăiește împlinirea decât prin arta sa, jertfind totul pentru creație.
”Ursul”, farsă într-un act, scrisă în 1888, este o recunoaștere a poveștii clasice, o poveste despre triumful iubirii indiferent de vârstă și context social, despre pasiunea născută în inimile a două personaje care au mai iubit, dar n-au cunoscut iubirea. 

“Cerere în casatorie” ne dezvăluie spectrul singurătății, o analiză subtilă a celor singuri, cei care nu și-au descoperit partenerul de viață, oameni care nu-și mai găsesc locul și echilibrul în această lume. Singura lor dorință este de a-și trăi viața alături de cineva, de a se implica emoțional într-o relație, însă obstacol în calea fericirii lor este chiar felul lor de a fi.

”Jubileul” ne relevă relația dintre cei care dețin puterea și cei lipsiți de ea, o schiță cehoviană despre oamenii mărunți care duc lumea pe umerii lor și suferă nedreptăți fără să protesteze, o pagină tragi comică despre birocrația acerbă dintr-un mic colț al Imperiului rus.

Distribuţia spectacolului este formată din actorii: ALIN FLOREA, RAMONA GÎNGĂ, CORINA MOISE, VALENTIN TERENTE, ADRIAN ȘTEFAN. La pian: profesor ADRIANA BURCĂ. Dramaturgia : ADRIAN NICOLAE. Muzica: TIBOR CARI. Scenografia: GEORGE MOSORESCU. Direcţia de scenă : VICTOR IOAN FRUNZĂ

Comentarii