Silviu Mares 14 august 2013
Juniorii de la Luceafarul Braila pe locul 3 la Brasov Cup
Juniorii de la Luceafarul Braila pe locul 3 la Brasov Cup
Juniorii de la Luceafarul Braila pe locul 3 la Brasov Cup

Miercuri, 13 august 2013, s-a incheiat la Brasov a cincea editie a Brasov Junior’s Cup, competitie care a adus la start aproape 200 de echipe, printre care si doua de la Luceafarul Braila. Echipa de juniori U15 a clubului Luceafarul, pregatita de Vasile Bratianu s-a clasat pe locul 3 la categoria copiilor nascuti dupa 1 ianuarie 1999, iar echipa U9, pregatita de Nicusor Baldovin s-a clasat pe locul 21.

Asa cum ne-a declarat domnul Laurentiu Calu, presedintele clubului Luceafarul Braila, turneul de la Brasov este „cel mai mare turneu de copii care se organizeaza in Romania. La categoria U15 au participat 26 de echipe, printre care si de la Akademia „Goran Pandev” din Macedonia. Am avut nesansa in semifinale, cand am condus cu 1-0, dar am fost egalati printr-un autogol, iar dupa aia am pierdut la 11 m in fata celor de la Concordia Chiajna (care aveau sa castige competitia la aceasta grupa). Am castigat finala mica, tot la lovituri de la 11 m, in meciul cu Progresul Bucuresti, dua timpul regulamentar scorul a fost 1-1, golul echipei noastre fiind marcat de Madalin Androne, capitanul echipei”.

Rezultatele inregistrate de Luceafarul Braila U15 la acest turneu au fost: Luceafarul Braila – CSCT Buiucani 3-1; Luceafarul BrailaLuceafarul Craiova 2-0; Luceafarul BrailaConcordia Chiajna Verde 3-0, meciuri jucate in grupa B.

In meciurile pentru clasament, in sferturi de finala, Luceafarul a invins cu 8-1 pe Concordia Verde, iar in semifinale, a pierdut la 11 m, 2-1 cu Concordia Chiajna galben, dupa ce la finalul timpului regulamentar a fost 1-1. In finala mica brailenii au invins la 11 m, scor 4-3, pe Progresul Bucuresti. Dupa expirarea timpului regulamentar scorul a fost 1-1. Lotul echipei de U15 a fost urmatorul: Gurau Ionut Cristian si Mihailescu Giorgian Alin-portari, Ionescu Andrei, Milea Catalin, Sima Sorin Nicusor, Androne Ionut Madalin (foto), Gheorghe Liviu Cosmin, Bardas Catalin, Kovacs Ianos, Enache Daniel, Buca Petru, Constanda Daniel, Balcan Rares, Podgoreanu Stefan si Ungureanu Daniel. Golgeterul echipei a fost Ianos Kovacs cu 5 goluri marcate, Catalin Bardas-5 goluri, Madalin Androne-4, Liviu Gheorghe -2, Petru Buca -1 si Sorin Sima -1. Portarul Ionut Gurau a primit doar 2 goluri la acest turneu.

Copiii de la grupa profesorului Nicusor Baldovin, s-a clasat pe locul 21 in competitia de la U9, dar acestia sunt abia la inceput, avand doar 3 luni de cand s-a format grupa, iar pe parcurs ar putea sa ajunga mai sus, la nivelul celor de la grupele mari ale clubului. Copiii lui Baldovin au remizat, scor 0-0, in primul meci din Grupa D, cu Steagu Rosu 2 Brasov.  Luni, in celelalte trei meciuri din grupa, au pierdut cu 0-5 la Academia Sport Team Bucuresti, tot cu 0-5 la CSCT Buiucani si cu 0-2 la Dinamo Bucuresti (echipa care a castigat competitia). In primul meci de clasament, pentru locurile 17-24, au pierdut cu 1-3 meciul cu CSS Brasovia (golul fiind marcat de Vladut Cretu), iar in semifinala pentru locurile 21-24 a trecut cu 3-0 de CS Tica Danilescu, golurile fiind marcate de Cosmin Damaschin, Antonio Bancuta si portarul Antonio Gheosu din penalty.  In ultimul meci, pentru locul 21, Luceafarul Braila a trecut cu 2-1 de Zimbru Chisinau galben. Ambele goluri ale brailenilor au fost marcate de Vladut Cretu.

Comentarii

1 thought on “Juniorii de la Luceafarul Braila pe locul 3 la Brasov Cup

Lasă un răspuns