Silviu Mares 1 octombrie 2017
Juriul a stabilit cei 14 concurenti de anul acesta la Festivalul Johnny Raducanu
Juriul a stabilit cei 14 concurenti de anul acesta la Festivalul Johnny Raducanu
Juriul a stabilit cei 14 concurenti de anul acesta la Festivalul Johnny Raducanu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila organizează, în perioada 20 – 22 octombrie 2017, a cincea ediție a Festivalului Internaţional de Jazz Johnny Răducanu. la ediția de anul trecut Premiul cel mare, în valoare de 5000 de euro, dar și Trofeul ”Johnny Răducanu”, a fost câștigat de saxofonistul spaniol Daniel Torres Salazar. 

Vineri, 29 septembrie, juriul a terminat selecția celor 14 concurenți de la ediția a V-a a Festivalului Johnny Răducanu. Vor fi prezenți pe scena Teatrului Maria Filotti trei formații, șase soliști instrumentiști și cinci soliști vocali. Vor fi prezenți concurenți din Spania, marea Britanie, Italia, Ungaria și România.

Lista concurentilor admiși în concurs după preselecția din data de 29.09.2017

Formație

 1. Alexey Leon Quartet-Spania
 2. Sexpeare –Spania/Marea Britanie
 3. Trio Mezcal-Italia

Solist instrumentist

 1. Pinter Peter- pian- Ungaria
 2. Sanna Domenico-pian- Italia
 3. Lo Chiano Alessandro –trompeta- Italia
 4. Fernando Brox-flaut- Spania
 5. Thomas Thorp- saxofon-Marea Britanie
 6. Gianni Gagliardi-saxofon-Spania

Solist vocal

 1. Sarosi Nora- România
 2. Cosmin Farcas- România
 3. Attila Suba-Ungaria
 4. Simion Izabela Mihaela –România
 5. Sandu Bantaș- România

Premiile care se vor acorda la ediția a V-a a Festivalului Johnny Răducanu sunt:
 Trofeul Johnny Răducanu – 5.000 euro
 Cel mai bun solist instrumentist – 2.500 euro
 Cel mai bun solist vocal – 2.500 euro
 Cea mai buna formație – 3.000 euro
 Premiul pentru cel mai promițător tânăr interpret – 2.500 euro
 Premiul pentru cea mai bună compoziție – 2.500 euro

Cosmin Farcas este autodidact si a activat ca solist vocal si claviaturist in multiple formule blues, rock, tribute-band, acustic, electro, jazz, printre care Fried Friend, Cristi Minculescu Band, Cantaloop Band. Este fondatorul proiectelor NOMAD (electronic rock) si APRESKEYZ (deep-house, nu-disco) si face parte din grupul Rares Totu’s Midnight Sun (blues-funk). Pe langa activitatea live, lucreaza ca muzician de studio, compozitor, orchestrator si producator, cu experienta de televiziune si un portofoliu ce include coloane sonore pentru film, spoturi pentru platforme online, etc.

Atilla Suba va fi prezent a doua oară în acest an la Brăila, după ce în primăvară a fost concurent la Festivalui George Grigoriu, la care a câștigat Mențiunea 1.

Simion Izabela Mihaela este o târgovișteancă de 24 de ani, semifinalistă la X Factor și partcipantă până în faza duelurilor la ”Vocea României”. Nici ea nu este prima dată la Festivalul de Jazz Johnny Răducanu, după ce în urmă cu doi ani a primit premiul pentru cea mai tânără speranţă, împreună cu alte patru colege, care formau o trupă de acapella.

Sandu Bantaș este un artist, interpret vocal, originar din Chişinău, provine dintr-o familie cu peste patru generații de muzicieni, unde a crescut într-un mediu muzical divers – muzica clasică, jazz, muzică de tradiție folclorică. Abordează jazz-ul clasic, structurile ethno-jazz-ului, sonoritățile de neo-soul, dar și cele de pop-rock. Pune în valoare și creația românească de jazz. Vocalist la International Youth Jazz Competition 2017 de la Târgu Mureș și Premiul Juriului la Concursul Sibiu Jazz Festival în anul 2016. Tot în 2016 Sandu Bantaş devine și deținătorul premiului Cel mai bun Vocalist la festivalul Jazz Napocensis de la Cluj.

Comentarii