Silviu Mares 11 noiembrie 2012
Dunarea Braila

Dunarea BrailaDupa un inceput foarte bun de partida, in care au condus pana in minutul 18 cand au fost egalate la 7, handbalistele de la Dunarea Braila au cedat treptat conducerea jocului. Rusoaicele au profitat de faptul ca Braila a avut doua jucatoare eliminate, Agatunovic si Irimia, reusind sa schimbe cursul jocului, pe fondul unor greseli copilaresti pe faza de atac a elevelor antrenorilor Ioan Baban si Cristian Preda, dar si a unei aparari deficitare pe extrema dreapta a atacului rusoaicelor, de unde acestea au marcat 3 goluri consecutive. La pauza handbalistele de la Kuban au intrat la cabine cu un avans de doua goluri, 14-12, cu ultimele doua goluri marcate in superioritate numerica, dupa eliminarea Irynei Shutska.

In repriza secunda gazdele si-au marit avansul la 4 goluri, 17-13 in minutul 34, dupa care Perianu si Horjea au readus diferenta de doua goluri. Greselile din faza de atac, unde handbalistele de la Braila nu au mai avut precizia aruncarilor si nici o priza foarte buna a mingei la pasele colegelor. Precipatarea in atac a fetelor de la Braila a fost fructificata de rusoaice, care au ajuns din nou la un avantaj de 4 goluri, 22-18 in minutul 48, reusind sa mareasca diferenta la 6 goluri, 25-19 in minutul 53. Perianu a mai marcat de doua ori si a redus din diferenta, dar gazdele au profitat in continuare de erorile elevelor lui Baban si au incheiat partida cu o victorie confortabila, 28-22, intr-un meci in care Dunarea putea obtine mult mai mult in fata unei echipe care poate fi invinsa in returul de la Braila la cel putin 6 goluri diferenta, dar fara ca rusoaicele sa inscrie mai mult de 22 de goluri.

Pentru HC Dunarea Braila au jucat:  Nechita (10 interven?ii), Perianu 7 goluri, Horjea 5 (2 din 7m si una ratata, la scorul de 12-11), Shutska 4, Moldovan 3, Brot 2, Agatunovic 1, Irimia Kuridza, Adespii, Esanu. Brailencele au suferit 5 eliminari de cate doua minute prin Agatunovic, Irimia, Perianu, Adespii si Shutska. Au arbitrat Marko Boricic si Dejan Markovic, ambii din Serbia.

Returul va avea loc sambata 17 noiembrie, de la ora 11.00, in sala “Danubius” din Braila, partida urmand a fi arbitrate de Erdoan Vitaku si Arsim Vitaku din Kosovo, iar delegat EHF va fi bulgarul Georgi Yordanov.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.