Silviu Mares 18 noiembrie 2017

Liberalii brăileni au depus vineri, la Consiliul Local Municipal, o iniţiativă cetăţenească privind micşorarea taxei de salubritate şi eliminarea celei pentru apa meteo. Acesta este demersul final în cadrul campaniei lor de strângere de semnături la nivelul municipiului, în care s-au strâns până în prezent 10.000 de semnături.

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a precizat că documentele au fost depuse de vicepreşedintele PNL, Roman Pandelia, în calitate de reprezentant al cetăţenilor. Liberalii speră ca după ce le-au fost respinse aceste demersuri de către PSD-işti, probabil că alta va fi situaţia în condiţiile în care proiectele s-au transformat într-o iniţiativă cetăţeneascăsusținută prin semnăturile a 10.000 de brăileni.  Acesta a punctat că deja s-au strâns mai bine de 10.000 de semnături, astfel că , a depus un astfel de proiect la Primărie.

Dănăilă a spus că după ce a fost depus, acest proiect de iniţiativă cetăţenească, va trebui să fie pus în dezbatere publică, pentru că aşa spune legea.  Liderul liberalilor brăileni a apreciat că dacă la Buzău Prefectura a contestat demersul consilierilor, nu a fost cazul la Craiova, unde persoanele fizice nu mai plătesc apa de ploaie.

 

Comentarii