Silviu Mares 29 decembrie 2017

Joi, 28 deembrie, consilierii județeni s-au reunit în ultima ședință din 2017, unde au avut de dezbătut 14 proiecte de hotărâre, dintre care 11 amânate de la ședința ordinară de săptămâna trecută. La ședință au fost prezenți 29 de consilieri, absentând 4 consilieri PNL, Marian Sîrbu, Mario Da Ros, Laurențiu Marian Chiru și Alfredo Pascale. Liberalii prezenți au motivat ironic absențele colegilor prin faptul că la ședința ordinară din 21 decembrie președintele CJ Brăila a anunțat convocarea ședinței extraordinare pentru 27 decembrie și nu pentru 28 decembrie, astfel că aceștia și-au făcut alt program.

Dacă proiectul privind aprobarea organigramei, a statului de functii si a Regulamentului de organizare si funcționare ale Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Brăila a fost aprobat cu votul tuturor consilierilor prezenți, la umătoarele proiecte consilierii liberali s-au abținut. Ba mai mult, la proiectul privind aprobarea Acordului colectiv de munca al funcționarilor publici și a contractului colectiv de muncă al personalului contractual din cadrul aparatul de specialitate al Consiliului Județean Brăila, pe anul 2018, liberalilor li s-au alăturat și cei doi consilieri ai PND, care s-au abținut și ei.

Consilierii județeni au aprobat în unanimitate și modificarea anexei nr.1 A la HCJ Braila nr.266/27.10.2017  privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru consumul lunar de carburanti al aparatului propriu si al institutiilor si serviciilor publice subordonate, având în vedere achiziția recentă a trei autoturisme Dacia Duster. Consilierul Liberal Ovidiu Nechita a întrebat care este situația monitorizării prin GPS a vehiculelor din cadrul CJ și al instituțiilor din subordinea acestuia.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac a precizat că în prezent CJ are în dotare 7 mașini, dintre care cinci au GPS-uri, iar celelalte vor fi dotate cu astfel de aparate de monitorizare după 1 ianuarie 2018. Referitor la instituțiile subordonate acesta a spus că își vor monta GPS pe mașini anul viitor, având alocați bani în bugete pentru această investiție.

Liberalii s-au abținut și la proiectul de hotărâre privind însușirea inventarului actualizat al bunurilor care aparțin domeniului public al județului Brăila, astfel că acesta nu a întrunit decât 21 de voturi pentru și nu a trecut, fiind necesare 22 de voturi pentru a trece un proiect referitor la patrimoniu.

În schimb, proiectul privind modificarea Hotărârii CJ nr. 36/2017 privind aprobarea prelungirii termenului de transmitere în folosință gratuită, către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “ Dunărea” al Județului Brăila și Centrul Militar Județean Brăila, pe o perioada de 6 ani, a unor obiecte de inventar și mijloace fixe, a fost votat în unanimitate de consilierii județeni prezenți la ședință.

Comentarii