Silviu Mares 24 octombrie 2017
Licitatia pentru construirea podului la Braila, a fost contestata

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a înregistrat o contestaţie la proiectul atribuit recent pentru suma de 1.995.932.260 de lei, fără TVA, însă nu a precizat ce anume contestă concernul care a depus documentul.

Începerea lucrărilor de proiectare pentru podul peste Dunăre, de la Brăila, mai are de aşteptat. La Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a fost depusă o contestaţie cu privire la rezultatul licitaţie în urma căreia contractul pentru proiectarea şi construirea podului peste Dunăre de la Brăila a fost acordat Asocierii Astaldi S.p.A. (Italia) – IHI Infrastucture Systems Co. Ltd. (Japonia).

Reamintim că, pe 19 octombrie a.c., Ministerul Transporturilor a anunţat că licitaţia pentru proiectarea şi construirea podului a fost câştigată de Asocierea Astaldi S.p.A. (Italia) – IHI Infrastucture Systems Co. Ltd. (Japonia), valoarea ofertei câştigătoare fiind de 1.995.932.260 lei, fără TVA.

Contestaţia a fost depusă la CNSC de celălalt participant la licitaţie, respectiv asocierea chinezo-româno-spaniolă formată din China Communication Construction Company Ltd (China) – China Road and Bridge Corporation (China) – Eptisa Servicios de Ingenieria SL (Spania) – Euro Construct Trading ’98 SRL (Romania) – CCCC Second Harbour Engineering Co Ltd (China) – CCCC Highway Consults Co Ltd (China).

Documentul a fost înregistrat la CNSC în ziua anunţului făcut de Ministerul Transporturilor cu privire la atribuirea contractului. În urma contestaţiei, la CNSC a fost constituit dosarul nr 3.788, care a fost distribuit spre soluţionare Completului 7. În funcţie de modul cum va fi soluţionată cauza, contestatorul poate să se adreseze inclusiv instanţelor civile, caz în care semnarea contractului pentru începerea proiectării şi a construirii ar putea fi amânată între şase luni şi doi ani.

Comentarii