Silviu Mares 30 decembrie 2012

In anul 2012 sportivii legitimati la LPS Braila au avut din nou rezultate foarte bune la nivel national, la disciplinele natatie, atletism si handbal fete.

La Campionatele Nationale de atletism indoor pentru juniori II, organizate la la inceputul lunii martie 2012, reprezentantii Liceului cu Program Sportiv din Braila au obtinut rezultate foarte bune. Specialisti in probele de 60 m garduri, brailenii au castigat medaliile de aur atat la fete, prin Adelina Sandu, cronometrata in 8:71 secunde, atleta pregatita de profesorul Nicolae Iorga, cat si la baieti, acolo unde Cristian Moruz, elevul profesoarei Anilena Anton,  a ob?inut aurul. Acesta a oprit acele cronometrului dupa 8:15 secunde, iar pe podium s-a mai aflat si Adrian Boldeanu care a castigat medalia de bronz la aceeasi proba.

Tot in luna martie, nationala de  handbal  cadete a Romaniei a participat la un turneu de pregatire in Muntenegru alaturi de echipa gazda si de selectionatele Macedoniei si Croatiei. Tricolorele au castigat toate partidele disputate, iar braileanca Diana Axinte, de la echipa de junioare II a LPS  Braila, antrenata de Viorel Alexandru, a fost desemnata golgetera competitiei.

La jumatatea lunii iunie 2012, la Bucure?ti, s-au desfasurat Campionatele Nationale de natatie in aer liber, pentru seniori si juniori I, o competitie la care au fost prezenti si cei mai valorosi inotatori braileni. De la LPS au participat junioarele Alina Gratiela Ene, Gabriela Dragomir, Ioana Pascu, Ana Pascu, de la grupa antrenoarei emerite Gabriela Stoicescu Clinciu, Maria Iancu de la grupa profesoarei Laura Sacherlarie si Gabriel Cocianu, sportiv pregatit de profesorul Tudorel Smeu. Alina Gratiela Ene a cucerit doua medalii in proba de 50 m spate, aur la juniori si bronz la seniori, iar stafeta 4X200 m liber junioare, formata din Ene, Dragomir, I. Pascu, A. Pascu a devenit vicecampioana na?ionala. La seniori, Alina Gratiela Ene de la LPS si Alin Artimon de la CSM, sportivi pregatiti de profesorii Gabriela Stoicescu Clinciu si Valeriu Stoicescu, au devenit vicecampioni nationali intr-o proba nespecifica lor, cea de 200 m liber. La juniori, in aceeasi proba, Alina Gratiela Ene a cucerit aurul, dupa care Alina Ene impreuna cu Dragomir, si surorile Pascu au devenit campioane in proba de stafeta 4X100 m liber. Gabriela Dragomir a obtinut si ea medalia de bronz in proba de 200 m liber junioare, iar Alin Artimon s-a impus in proba masculina la 1.500 m liber seniori, categorie de varsta la care, in proba de 800 m, Alina Gratiela Ene s-a clasat pe locul al treilea, dupa doua mari campioane ale Romaniei, Camelia Potec si Ionela Cozma. Locul al patrulea, la 800 m, i-a revenit tot unei brailence de la LPS, Gabriela Dragomir, iar la junioare, primele doua locuri la 800 m au fost adjudicate de Ene si Dragomir.

Tot in luna iunie 2012, handbalista Gabriela Perianu a fost convocata  in lotul Romaniei  pentru campionatele  mondialele  de handbal   feminin  pentru echipele de tineret sub 20 de ani, desi “Bebe” abia implinise 18 ani pe 20 iunie. La aceasta competitie Romania s-a clasat pe locul 13, iar Gabriela Perianu a inscris 33 de goluri in cele 9 meciuri jucate. Tot in anul 2012 Gabriela Perianu si-a facut debutul si in echipa nationala de senioare.

In luna iunie 2012 juniorul echipei de fotbal CF Braila, Georgel Punga, elev la LPS Braila, a participat cu nationala Romaniei Under 18 la un turneu international, alaturi de Suedia si Polonia. Punga a debutat la 16 ani in Liga a 3-a si la 17 ani in Liga a 2-a, pentru CF Braila, el fiind si component al echipei de juniori pregatite de Teodor Catalin.
La  Campionatele Nationale de natatie pentru juniori, desfasurate in perioada 13-15 iulie la Bucuresti, LPS Braila a fost reprezentata de 13 inotatori.  Emil  Rosianu, antrenat de profesorii Gabriela Stoicescu Clinciu si Valeriu Stoicescu,  a devenit campion  al Romaniei  la  200 m mixt  si la 100 m spate si vicecampion  la 200 m spate, precum si vicecampion  cu  stafeta de 4 x  100 m liber alaturi  de  Marian Curte, Gabriel Cange, Tiberiu  Gheorghita.  Gabriel  Cange, antrenat  de profesoara Marinela Gogoasa, a iesit campion  al Romaniei la 400 m mixt, iar Tiberiu Gheorghita, antrenat  de profesorul Cristian Draganita, a fost  medaliat cu  bronz la  50 m fluture.  Madalina Durbaca, antrenat? de profesoara Marilena Gogoasa,  a obtinut medalia de bronz la 200 m fluture in concursul fetelor de 14 ani. In luna noiembrie 2012, Alina  Ene,  G abriela Dragomir si surorile Ioana  si  Ana Pascu au demonstrat ca sunt liderele actualei generatii ale natatiei braileane. La nationalele de natatie de la Hunedoara, LPS Braila a fost reprezentat de patru junioare de la grupa antrenoarei emerite Gabriela Stoicescu Clinciu: Alina Gratiela Ene, Gabriela Dragomir, Ioana Pascu si Ana Pascu. La startul competitiei s-a aliniat si braileanul Alin Artimon, sportiv care se pregateste sub indrumarea antrenorului Valeriu Stoicescu, dar care a concurat pentru CSM Turnu Severin. Alina Gratiela Ene a castigat aurul in proba de 400 m liber la junioare I, iar Gabriela Elena Dragomir a castigat medalia de bronz in aceeasi proba, rezultate care au adus si o medalie de argint la senioare pentru Alina Gratiela Ene, cea care avea sa mai castige aurul la junioare si argintul la senioare si in proba de 200 m mixt, au urmat alte trei zile de competitie in care inotatoarele din Braila au urcat pe podium.Alina Gratiela Ene si-a mai adaugat o medalie de aur la junioare si una de argint la senioare in proba de 50 m fluture, dar si inca o medalie de argint la senioare in proba de 800 m liber, cu timpul de 09:03:23, proba in care Gabriela Elena Dragomir a cucerit bronzul cu timpul de 09:05:78. Alina Ene a mai luat aur la junioare in probele de 100 m fluture si 100 m mixt, dar si una de bronz la senioare in proba de 100 m fluture, cu timpul de 01:03:71. In aceeasi zi a competitiei, Gabriela Dragomir a s-a clasat pe locul 3 in proba de 200 m liber junioare, cu timpul de 02:08:61, iar Alina Ene a urcat pe treapta a treia a podiumului in proba de 50 m spate a senioarelor si prima pozitie in intrecerea junioarelor si s-a clasat a doua in proba senioarelor de 400 m mixt. Cealalta eleva a Gabrielei Stoicescu, Gabriela Dragomir, a incheiat si ea aceasta competitie cu o medalie de aur in proba de 100 m liber a junioarelor, dar si cu o medalie de argint in proba de stafeta 4×50 m mixt a junioarelor, alaturi de Alina Gratiela Ene si de surorile Livia Ana si Ioana Cristina Pascu, toate reprezentant LPS Braila.

In prima zi a campionatelor nationale de semifond, desfasurate in decembrie 2012, Elena Gabriela Dragomir a castigat Finala A in proba de 400 m liber fete, cu timpul de 04:29:96, iar Alina Gratiela Ene a urcat pe prima treapta a podiumului in proba de 400 m mixt, unde a realizat un timp de 05:00:91. Stafeta LPS Braila formata din Ana Pascu, Gabriela Dragomir, Ioana Pascu si Alina Ene s-au clasat pe locul al treilea in proba de 4×200 m liber cu timpul de 09:13:69.La baieti s-a castigat tot locul trei in finala de 400 m bras, prin Gabriel Cange, cu 05:27:20.In ultima zi a Campionatelor Nationale de natatie semifond, Alina Gratiela Ene a mai acumulat doua noi succese. Inotatoarea de la LPS Braila a cucerit aurul in proba 1500 m liber, cu timpul de 17:50:60, proba in care medalia de argint a revenit colegei sale de club, Gabriela Elena Dragomir, care a inotat cei 1500 m in 18:04:95 minute. In aceeasi zi Alina Ene s-a impus si in proba de 200 m mixt, unde a realizat timpul de 02:21:68.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.