Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Corina Coman 27 iunie 2014

tmf

Primarul Aurel Simionescu a declarat că vrea ca până la finele lunii viitoare să fie finalizată o parte din lucrările de la Teatrul “Maria Filotti”, astfel încât să se poată desfăşura în bune condiţii Concursul Internaţional de Canto “Hariclea Darclee” şi Master Classes.

Lucrările la Teatrul “Maria Filotti” sunt în toi, iar potrivit primarului Aurel Simionescu acestea se desfăşoară conform graficului. Se doreşte ca până pe data de 28 iulie unele intervenţii să fie gata, apoi să se stopeze totul, mai ales că la Brăila va avea loc Concursul Internaţional de Canto “Hariclea Darclee” şi Master Classes.

Edilul-şef a declarat:

Exista un grafic precis al lucrărilor ce se fac la Teatrul “Maria Filotti”. Constructorul şi proiectantul se întâlnesc periodic pentru a clarifica anumite situaţii care apar la nivelul lucrărilor. O astfel de întâlnire va fi şi mâine (n.r. – vineri, 27 iunie). Noi dorim ca la finalul lunii iulie să fie terminate lucrările, adică o parte din ele, pentru a permite ca în perioada 28 iulie – 6 august să se desfăşoare Concursul Internaţional de Canto “Hariclea Darclee” şi Master Classes. După aceea se reiau intervenţiile, continuând cu reabilitarea sălii de spectacole, iar în decembrie, când sărbătorim patronul spiritual al oraşului, Sf. Nicolae, să se întrerupă lucrările, pentru că va avea loc evenimentul “Zile şi nopti de teatru la Brăila”. După aceea se va relua reabilitarea, mai ales că este iarnă şi se poate lucra în interior. La Teatrul “Maria Filotti” sunt de făcut intervenţii sensibile, având în vedere că lucrările care s-au făcut în anii 1985–1986 s-au desfăşurat aşa cum erau acele vremuri.

Facem precizarea că valoarea totală a proiectului este de 20.119.583,88 lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 13.063.229,88 lei, cea a Guvernului – 2.869.520,94 lei şi cea a municipalităţii de 4.186.833,06 lei. Termenul de finalizare a investiţiei este 13 decembrie 2015.

Comentarii