Silviu Mares 11 ianuarie 2017
Luni au avut loc festivitatile inceputului noului an de instructie
Luni au avut loc festivitatile inceputului noului an de instructie

Luni, 09 ianuarie 2017, la sediul Batalionului Nave Treceri Fluviale s-a desfăşurat festivitatea de deschidere a anului de instrucţie 2017, activitate la care a participat general de brigadă Gheorghe Soare, comandantul Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”.
După trecerea în revistă a formaţiei, comandantul brigăzii a prezentat un scurt bilanţ al anului 2016, din perspectiva realizărilor Batalionului Nave Treceri Fluviale. Acesta a evidenţiat faptul că fiecare militar din acest batalion şi-a adus aportul puţin câte puţin la îndeplinirea tuturor obiectivelor propuse pentru anul 2016, rezultatele fiind remarcate şi de eşaloanele superioare. Acest fapt, a condus la clădirea unei imagini pozitive pentru Batalionului Nave Treceri Fluviale în rândul structurilor Statului Major al Forţelor Terestre.
De asemenea, comandantul brigăzii a dorit să precizeze că dacă anul 2016, a fost un an marcat de participări la exerciţii naţionale, şi exerciţii internaţionale desfăşurate pe teritoriul naţional, amintind aici participarea cu forţe şi mijloace la exerciţiile multinaţionale „REZOLUTE CASTLE 16”, „IEL-MILU16” şi cu personal de stat major la exerciţiile „SCORPION FURY16” şi „BLONDE AVALANCHE 16”, anul 2017 va fi de asemenea un an marcat de instruirea în cadrul unor exerciţii de mare anvergură şi a subliniat importanţa exerciţiului multinaţional „SABER GUARDIAN 17”.
Concluzia trasă de comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunării de Jos” a fost că în anul 2016, Batalionul Nave Treceri Fluviale şi-a îndeplinit toate obiectivele propuse, nivelul de pregătire al personalului batalionului s-a îmbunătăţit şi s-a creat cadrul necesar începerii unui nou an de instrucţie, an în care se trece de la cunoaşterea şi însuşirea unor proceduri, la perfecţionarea acestora.
În finalul activităţii, generalul de brigadă Gheorgeh Soare a precizat că anul 2017 va fi o nouă provocare pentru toţi cei care încadrează structurile batalionului şi a subliniat Obiectivul fundamental al instrucţiei Batalionului Nave Treceri Fluviale pentru acest an, dar şi priorităţile acestei structuri ca parte componentă a Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”.

Tot luni, la sediul Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu”, s-a desfăşurat festivitatea de începere a anului de instrucţie, activitate la care a fost prezent comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, general de brigadă Gheorghe Soare.
La această activitate au participat militarii Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu” comandaţi de locotenent-colonel Sorin-Dan Gafencu şi militarii Batalionului 110 Sprijin Logistic „Mareşal Constantin Prezan”, având la comandă pe colonelul Marian Grigore.
În cuvântul de deschidere, comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” a mulţumit militarilor pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunile primite în anul 2016, manifestându-şi în acelaşi timp încrederea şi optimismul cu privire la modul de acţiune al acestora în anul 2017.

Comentarii