Silviu Mares 30 martie 2014
Maidanezi in libertate ataca copiii din Braila
Maidanezi in libertate ataca copiii din Braila
Maidanezi in libertate ataca copiii din Braila

Joi, 27 martie, un băieţel de 6 ani din Brăila a fost muşcat de faţă de un câine maidanez. Copilul se juca în faţa blocului când a fost atacat de câine. Copilul a avut însă norocul ca doi vecini care se aflau în zonă să intervină la timp şi să-l salveze din colții câinelui. Locatarii spun că maidanezul respective a fost luat de hingheri de mai multe ori, dar „iubitorii de animale” din zonă l-au adus înapoi. Dacă nimeni nu ar fi sesizat incidentul, copilul şi-ar fi putut pierde viaţa, așa cum s-a mai întâmplat cu Ionuț în București.

Băieţelul, aflat în afara oricărui pericol, a fost dus în stare de şoc la spital unde a primit îngrijiri medicale, prezentând o plagă încolţită arcada dreaptă şi s-a iniţiat tratamentul corespunzător pentru această procedură.

Tatăl copilului, Costel Bohoncanu, a precizat că nu este prima dată când copilul este atacat de acelaşi câine. Data trecută, maidanezul nu l-a muşcat, dar i-a provocat o sperietură, vrând să îl atace. Și vecinii s-au declarat terorizaţi de câinii comunitari din zonă, temându-se de multe ori să iasă din scara blocului din cauza lor. Aceștia au sesizat de multe ori problema la primărie şi maidanezii au fost ridicaţi din zonă, însă datorită „iubitorilor de animale” aceștia au fost readuși în zonă din adăposturi şi îi lasă liberi printre blocuri şi-i hrănesc în loc să îşi asume responsabilitatea pentru pentru ei, maidanezul respective fiind și acum în zonă.

Conform Legii 258/2013, cunoscută ca Legea Ionuţ după incidentul cu Ionuţ Anghel, băieţelul de 4 ani ucis de câini în Bucureşti, abandonarea câinilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la doi la cinci ani. Cu toate acestea, ridicarea maidanezilor din adăposturi şi eliberarea lor printre blocuri sau în parc a devenit normal.

În urmă cu câteva zile, Asociaţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a întocmit o „listă neagră” de ONG-uri şi persoane fizice cărora, datorită faptului că de-a lungul timpului au dat declaraţii false şi/sau au abandonat animalele preluate din adăposturi, li s-a interzis să mai adopte maidanezi.

 

Comentarii