office 12 decembrie 2012
Maine are loc sedinta Consiliului Euroregiunii „Dunarea de Jos”
Maine are loc sedinta Consiliului Euroregiunii „Dunarea de Jos”
Maine are loc sedinta Consiliului Euroregiunii „Dunarea de Jos”

Maine are loc sedinta Consiliului Euroregiunii „Dunarea de Jos”, din care face parte si Braila, intalnirea fiind programata la ora 15:00, la Sala Mare a Prefecturii Galati.

Manifestarea va reuni reprezentanti de varf ai autoritatilor publice din regiunile membre si reprezinta un prilej de analiza a modului de desfasurare a relatiilor de colaborare transfrontaliera, precum si o planificare a proiectelor comune ce pot fi derulate in cadrul parteneriatului euroregional in diverse domenii de activitate.

In cadrul sedintei Consiliului Euroregiunii va avea loc si ceremonia de predare a Presedintiei  Euroregiunii “Dunarea de Jos” si a “Asociatiei de Cooperare Transfrontaliera  «Euroregiunea Dunarea de Jos»” , in prezent detinuta de Consiliul Galati.

Se vor prezenta planurile de activitate pentru anul 2013 ale comisiilor Euroregiunii, cuprinzand propuneri de proiecte concrete, de natura sa consolideze relatiile interregionale si sa asigure o dezvoltare durabila si echilibrata regiunilor de granita.

Euroregiunea “Dunarea de Jos” a luat fiinta la data de 14 august 1998, cand in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul Consiliului Judetului Galati, autoritatile locale din judetele Galati, Braila si Tulcea din Romania, regiunea Odesa si raionul Reni din Ucraina si raioanele Cahul si Cantemir din Republica Moldova au semnat acordul de constituire.

Asociatia de Cooperare Transfrontaliera “Euroregiunea de Jos”  a fost inregistrata in anul 2009 la Galati, ca persoana juridica fara scop patrimonial, de drept privat, avand ca scop sprijinirea dezvoltarii durabile a unitatilor administrativ-teritoriale care alcatuiesc Asociatia, prin extinderea colaborarii intre membrii si dezvoltarea relatiilor avantajoase in cadrul tuturor domeniilor de interes.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.