office 25 iulie 2013
Maine se deschide Festivalul „Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”
Maine se deschide Festivalul „Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”
Maine se deschide Festivalul „Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”

 Astazi, de la ora 20:00, se deschide Festivalul „Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”, dedicat tinerilor solisti de muzica populara din zonele riverane fluviului, care reuneste peste 30 de concurenti din opt tari.

In competitie sunt 32 de concurenti, 25 din Romania, din judetele Olt, Mehedinti, Buzau, Ilfov, Galati, Constanta, Caras Severin, Arges, Vaslui, Bacau, Alba, Ialomita, Dolj, Cluj si Braila, si sapte straini, din Serbia, Slovacia, Ungaria, Republica Moldova, Ucraina, Cehia si Bulgaria.

Concursul se adreseaza solistilor vocali si grupurilor (maximum 5 persoane), artisti amatori apartinand tarilor de pe cursul Dunarii, respectiv Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Republica Moldova si Ucraina.

Juriul competitiei este format din producator TVR Elise Stan – presedinte, prof. univ. dr. din Serbia Nita Fratila, specialist Electrecord Daniela Gibescu, dirijorul Muzicii Militare a Garnizoane Braila, colonel Petrea Gogu, de Centrul National de Creatie Bucuresti – Oana Petrica, dr. muzicolog Doina Isfanoni si profesorul Ioan Godja din Austria.

Festivalul „Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii” este programat in perioada 26-28 iulie. In prima seara, dupa evolutia concurentilor, vor sustine recitaluri Ovidiu Homorodean si Maria Dragomiroiu. Sambata organizatorii au pregatit o surpriza intitulata „La brat cu tineretea”, cand vor evolua laureati ai marilor festivaluri de gen din tara. Duminica, dupa anuntarea castigatorilor, vor canta Constantin Enceanu si Mariana Ionescu Capitanescu, alaturi de Erik Feldvabel, castigatorul premiului I al editiei de anul trecut.

Ca in fiecare an, se va canta live, concurentii fiind acompaniati de ansamblul „Lautarii”, condus de Nicolae Botgros. Spectacolul va fi prezentat de Iuliana Tudor si va fi transmis in direct pe TVR 3. Organizatori sunt Consiliul Judetean Braila si Centrul de Creatie Braila.

Comentarii

2 thoughts on “Astazi se deschide Festivalul „Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”

  1. despre care profesor ioan godja e vorba aici? domnilor, dar chiar v-ati obisnuit sa mintiti poporul cu televizorul, internetul s.a.m.d.
    este profesor tot la fel cum e si nevasta-sa doctor in stiinte nu se stie de care, livescu doctor.
    titlurile academice nu se folosesc asa de oricine si pe oriunde, se obtin dupa anii de studii, dupa ce leaoza dovedeste ca il duce mintea…la vorbaraie de asta multa si umflata se pricep toti, isi pot lua doctoratele, dar mai opriti-va, chiar daca v-ati hotarit din nou sa ii faceti campanie electorala lui godja. e si el un absolvent de liceu si in rest nu se mai stie ce o fi. dar nu mai inselati oamenii!!!

Lasă un răspuns