Silviu Mares 7 aprilie 2016
Autorul accidentului din 4 aprilie, arest preventiv in Spitalul Penitenciar Rahova

Marius NegoitaBrăileanul de 27 de ani care a accidentat mortal 5 persoane în stația de autobuz de la TUG Center, ar fi spus personalului medical de la Spitalul Județean Brăila, care îl au sub supraveghere medicală după intervenția chirurgicală avută la picior, că în momentul producerii evenimentului n-a mai stăpânit mașina după ce covorașul de cauciuc s-a strâns sub pedala de frână.

În acest caz anchetatorii vor să afle dacă Marius Negoiță a suferit o criză de epilepsie în momentul producerii accidentului. Deocamdată, acesta nu a putut fi audiat, însă anchetatorii au stat de vorbă cu medicul său de familie, dr. Steluța Nedelcu, care spune că tânărul de 27 de ani a avut în urmă cu 10 ani o criza de epilepsie, după care nu s-a mai prezentat la consult. În 2006 a venit la cabinetul medicului de familie cu un rezultat de la Spitalul Bagdasar Arseni din București fără ca acele analize să fie făcute în baza unei trimiteri a medicului de familie.

Anchetatorii îl cercetează pe Marius Negoiță pentru ucidere din culpa și vătămare corporală din culpa, dar nu pot spune deocamdată dacă acesta este bolnav de epilepsie și conducea autoturismul împotriva prevederiloe legii și nici dacă se afla sub influența drogurilor, așa cum au arătat testele preliminare de urină. Medicul de familie al tânărului a fost audiat joi.

Marius Negoiță are permis de conducere din 2009, iar când s-a angajat la firma de pază și protecție My Security și-a ascuns afecțiunea.

Odată ce a început urmărirea penală împotriva lui Marius Negoiță și calitatea lui în dosar s-a schimbat, iar salonul în care se află internat este păzit în permanență de polițiști.

Familiile celor cinci morţi din accidentul produs luni dimineaţă, vor primi un ajutor de urgenţă de 3.000 mii lei de la bugetul local. Hotărârea a fost adoptată în ședința de îndată a Consiliului Local Municipal, care a avut un singur punct pe ordinea de zi, acordarea unui ajutor de 3.000 de lei pentru familia fiecărui decedat în accidentul de luni dimineaţă.

 

Comentarii